Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Derfor er planer om at lukke for Skype hul i hovedet

Der er ikke stor forståelse for teleselskabernes planer om at blokere for Skype.

Læs også:

Danske teleselskaber klar til at spærre for Skype

Mens Telia tidligere har luftet planer om at indføre betaling for kunder, der benytter sig af Skype, er det nu kommet frem, at flere teleselskaber har skrevet muligheden for at blokere for gratis brug af for eksempel Skype ind i deres betingelser.

At teleselskaberne fortsat flirter med tanken, bliver modtaget med skepsis blandt flere analytikere.

"Det er jo selvfølgelig en måde at prøve at forsvare deres indtjening på tale på, hvor man lidt bagstræberisk forsøger at trække i den anden retning," lyder det fra IDC-analytiker Anders Elbak.

Kræver en kartelbeslutning

Han fortsætter:

"For at det skal lykkes, skal det være en kartelbeslutning, hvor alle teleselskaberne er enige og gør det sammen. For lige så snart, der er en, der tilbyder gratis adgang til online video-tjenester, er de andre nødt til at følge efter."

Han tilføjer, at man desuden kan forestille sig et scenarium, hvor et hav af apps, der kan omgå teleselskabernes beslutning, dukker frem.

Desuden ville det også være en god anledning for nye teleselskaber til at se dagens lys.

"Jeg tror ikke, det er løsningen på længere sigt. I kampen mellem Skype og teleselskaberne, er det Skype, der kommer til at løbe med sejren, så det er en kortsigtet løsning for teleselskaberne," lyder det fra IDC-analalytiker Anders Elbak.

Dømt til at fejle

Teleanalytiker Torben Rune fra Netplan, har tidligere udtalt sig kritisk om teleselskabernes planer.

Senest gentager han sin kritik i en kommentar under  denne artikel.

"Problemet er, at teleselskaberne er kørt fast i forretningsmodeller og takseringsprincipper, der stammer fra det forrige århundrede. En forretning, som bygger på at tvinge kunder til - kunstigt - at bruge dyre alternativer for at få forretningen til at hænge sammen, er uholdbar, og er dømt til at fejle," skriver Torben Rune.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.