Artikel top billede

Danske teleselskaber klar til at spærre for Skype

Danske teleselskaber har i al stilhed gjort sig klar til at blokere for Skype og andre gratis-tjenester, der suger taletid ud af selskabernes forretning.

De danske teleselskaber har i al stilhed gjort klar til at blokere for den gratis brug af Skype samt Apples gratis SMS-tjeneste, skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Telenor, TDC og Telia skrevet ind i deres standardbetingelser, at de kan spærre for, at dataforbindelsen fra en mobiltelefon, en bærbar pc eller en tablet-computer kan anvendes til samtale eller til at skrive sammen med.

Hos Telia består 80 procent af trafikken på mobilnettet af data, mens 80 procent af indtægterne kommer fra tale.

"Vi er nødt til at have prisplanerne til at hænge sammen," siger Telias kommunikationsdirektør, Mette Honoré.

Hun peger på, at selskabet ikke kan blive ved med at udbygge mobilnettene for milliarder, hvis ikke der kommer penge i kassen.

Til gengæld siger hun, at Telia - der indførte betingelserne i 2011 - ikke bliver det første selskab, der blokerer for de gratis tjenester.

"Der er ikke tale om, at der er noget på vej," siger hun til Berlingske.

Samme melding kommer fra Telenor, hvor juridisk direktør Nicholai Kramer Pfeiffer siger til Berlingske, at det "blot er en passus, som vi har indført, så vi kan forholde os til det, hvis muligheden opstår."

"Det bliver ikke på nuværende tidspunkt," siger han til avisen.

Forbrugerrådet er stærkt kritisk overfor ændringerne.

Her siger økonom Martin Salamon til Berlingske, at teleselskaberne lægger op til at begrænse adgangen til det frie internet, og at de 'lægger innovationstold på forbrugerne.'

Læs også:

Telefirma tøver: Tør alligevel ikke tage penge for Skype.

Sådan vil Microsoft tjene penge på gratis Skype.

It-folk til Microsoft: Stop så med at tvangsinstallere Skype.

Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet.

Så nemt er det at finde Skype-brugeres IP-adresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.