Artikel top billede

Danske teleselskaber klar til at spærre for Skype

Danske teleselskaber har i al stilhed gjort sig klar til at blokere for Skype og andre gratis-tjenester, der suger taletid ud af selskabernes forretning.

De danske teleselskaber har i al stilhed gjort klar til at blokere for den gratis brug af Skype samt Apples gratis SMS-tjeneste, skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Telenor, TDC og Telia skrevet ind i deres standardbetingelser, at de kan spærre for, at dataforbindelsen fra en mobiltelefon, en bærbar pc eller en tablet-computer kan anvendes til samtale eller til at skrive sammen med.

Hos Telia består 80 procent af trafikken på mobilnettet af data, mens 80 procent af indtægterne kommer fra tale.

"Vi er nødt til at have prisplanerne til at hænge sammen," siger Telias kommunikationsdirektør, Mette Honoré.

Hun peger på, at selskabet ikke kan blive ved med at udbygge mobilnettene for milliarder, hvis ikke der kommer penge i kassen.

Til gengæld siger hun, at Telia - der indførte betingelserne i 2011 - ikke bliver det første selskab, der blokerer for de gratis tjenester.

"Der er ikke tale om, at der er noget på vej," siger hun til Berlingske.

Samme melding kommer fra Telenor, hvor juridisk direktør Nicholai Kramer Pfeiffer siger til Berlingske, at det "blot er en passus, som vi har indført, så vi kan forholde os til det, hvis muligheden opstår."

"Det bliver ikke på nuværende tidspunkt," siger han til avisen.

Forbrugerrådet er stærkt kritisk overfor ændringerne.

Her siger økonom Martin Salamon til Berlingske, at teleselskaberne lægger op til at begrænse adgangen til det frie internet, og at de 'lægger innovationstold på forbrugerne.'

Læs også:

Telefirma tøver: Tør alligevel ikke tage penge for Skype.

Sådan vil Microsoft tjene penge på gratis Skype.

It-folk til Microsoft: Stop så med at tvangsinstallere Skype.

Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet.

Så nemt er det at finde Skype-brugeres IP-adresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.