Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dansk finanssektor vil integrere med det offentlige

Den danske finanssektor kunne godt tænke sig tæt digital integration med det offentlige. Det er der en speciel grund til.

Bank skærer 70 procent af it-projekterne bort

Nets har ansvar for NemID-misbrug - ikke brugerne

Danske Bank lukker filialer: Satser på digitale platforme

I sidste uge var repræsentanter fra finanssektoren samlet til konference ved Radisson Blu konferencecentret på Frederiksberg i København.

Her var CFIR og Henry Corporation værter for Finans IT-dagen. Konferencen handlede om digitalisering med fokus skarpt rettet mod, hvordan virksomhederne kan effektivisere forretningerne.

Et tilbagevendende punkt i præsentationerne på konferencen var et ønske om, at det offentlige i fremtiden skal tilbyde bedre samspilsmuligheder i form af bedre og mere effektiv dataudveksling.

På konferencen var Nordeas bankdirektør Anders Jensen på talerstolen. Nordea har haft et stort fokus på digitalisering længe, hvilket har været med til at holde udgifterne nede.

"Kunderne kommer mindre i filialerne, de vil hellere styre tingene selv, for eksempel via netbank. Vi kan samtidig se, at kundernes brug af vores mobil og tablet applikationer eksplorerer. Så kunderne hjælper os i den proces," siger Anders Jensen.

Digitalisering lukker filialer

Ifølge Anders Jensen har vi i Danmark dobbelt så mange bankmedarbejdere set i forhold til de nordiske lande, vi normalt sammenligner os med.

Men det arbejder virksomheden målrettet for at lave om på. Nordea er gået fra 351 filialer i 2001 til 218 filialer i 2012.

"Kunderne vil gerne de digitale muligheder, og den finansielle sektor får økonomisk gevinst ud af det," siger Anders Jensen.

Selvom Nordea har lukket et stort antal filialer i årene 2001 til 2012, så er virksomheden slet ikke færdig med at flytte kunderne til digitale løsninger.

"Vi er langt fra færdige, der kommer hele tiden nye ting til. Vi forsøger i alt ubemærkethed at skifte vores forretningsmodel, så vores kunder ikke bemærker det," siger Anders Jensen.

Giv os bedre samarbejdsmuligheder

Ønsket om bedre integrationsmuligheder med det offentlige gik igen flere gange i løbet af konferencen.

"Kunder, der ønsker at kontrollere deres skatteforhold, skal også kunne gøre det direkte fra vores hjemmeside," sagde administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, fra PensionDanmark.

Integrationen med det offentlige skal være med til at sikre, at kunderne får de ydelser, og den service de er berettiget til.

"Hvis en kunde er berettiget til førtidspension, skulle vedkommende tidligere ansøge om pensionsudbetaling både hos kommunen og hos os. Men i dag kobler vi automatisk de data med kommunen, og kontakter vores kunde, hvis de har ret til pension," siger Torben Möger Pedersen.

"Hvis vi får bedre integration, vil sikre os, at vores medlemmer får det, som de har krav på," siger Torben Möger Pedersen.

I PensionDenmark har man stor succes med at digitalisere store dele af sine systemer. Det gælder især kommunikation med kunderne, og med undtagelse af tre gammeldags breve, er alt kommunikation digitaliseret.

Læs også:
Bank skærer 70 procent af it-projekterne bort

Nets har ansvar for NemID-misbrug - ikke brugerne

Danske Bank lukker filialer: Satser på digitale platforme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.