Artikel top billede

Danske Bank lukker filialer: Satser på digitale platforme

Stor omstrukturering i Danske Bank skal rykke endnu flere kunder over på bankens digitale platform.

Læs også:
Danske Bank efter NemId-indbrud: Intet er sikkert

Hele Skandinavien ramt af samtidige bank-nedbrud

Danske Bank planlægger en større omstrukturering af sinefilialer. Planen indeholder filiallukninger samt omstrukturering af de tilbageværende filialer.

Danske Bank ønsker, at omstrukturere de tilbageværende filialer, så de i et langt større omfang henvender sig til at modtage kunder, der har en aftale på forhånd.

"Vi har lukket 31 filialler i første halvår, og vi planlægger at lukke 65-70 filialer i alt i 2012," siger Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank.

Sker omstruktureringen for at spare kassemedarbejdere væk?
"Der er helt sikkert et omkostningsperspektiv i det, men det er ligeså meget drevet af kundeaktiviteten, kunderne benytter banken på en anden måde end tidligere," siger Kenni Leth.

Fald i kasse-ekspeditioner

Siden 2009 har Danske Bank oplevet en nedgang i antallet af almindelige kasse-ekspeditioner, helt præcist har banken oplevet et fald på 41 procent i perioden 2009-2012. I samme periode, er antallet af filialer faldet med 31 procent.

"Bankkunderne bestemmer udviklingen, og vi kan se, at kunderne i stigende grad vælger vores digitale løsninger via netbank, mobiltelefoner, tablets, telefonbank og de klassiske hæveautomater," siger Kenni Leth.

Danske Banks' applikation til mobiltelefoner og tablets blev udrullet for to år siden, og ifølge regnskabet for 1. halvår 2012, ses det tydeligt, at kunderne tager de digitale tilbud til sig.

Læs også:
Danske Bank efter NemId-indbrud: Intet er sikkert

Hele Skandinavien ramt af samtidige bank-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.