Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Justin Rattner, teknologidirektør i Intel. (Foto: Robert Hendel)

Teknologidirektør i Intel: Her er fremtidens chip

Interview: Computerworld har mødt Intels teknologidirektør til en snak om, hvad vi kan forvente os af fremtidens chip.

Læs også:

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Han er ikke meget for at spå om fremtiden, har han sagt under det nyligt afholdte Intel Developer Forum i San Francisco.

Alligevel har Computerworld bedt Justin Rattner, der er teknologidirektør i Intel og administrerende direktør i Intel Labs, om at komme med sine bud på, hvad vi kan forvente os af fremtidens processorer.

Nogle af tendenserne er indlysende, mener han og fremhæver nogle for ham interessante arkitekturer inden for mobile enheder.

"Den ene er den specialiserede hardware, som enten er programmerbar eller har en fast funktion til at udføre meget veldefinerede opgaver," fortæller Justin Rattner.

Han tilføjer i den forbindelse, at Intel på det seneste har arbejdet med et system til stemmestyring.

"Der er tale om særligt dedikerede processorer til genkendelse af tale, så du ikke behøver at trykke på tale-knappen, men blot snakke, når du skal have udført en opgave," siger han.

Stemmestyring rummer store udfordringer

Det er meningen, at systemet skal identificere din stemme, når du taler til platformen, og så bliver din opgave udført af systemet uden at skulle trykke på en knap først.

Et sådan system er dog ikke uden udfordringer, for det er nødvendigt at regulere strømmen på enheden.

"Grunden til, at du er nødt til at trykke på en knap, før du kan snakke til enheden, er, at hvis stemmestyringen var tændt hele tiden, ville strømmen kun holde i et par timer," forklarer Justin Rattner.

Derfor handler det ifølge Intels teknologidirektør om at udføre veldefinerede opgaver og optimere hardwaren, så den bliver effektiv på energien.

En anden tendens, som Intel har set på med stor interesse, er processorer til generelle formål, som ARM har haft stor succes med.

På udkig efter nye metoder

Ifølge Justin Rattner handler det om at vælge retning.

"Du er nødt til at vælge, om det skal være mindre og langsommere eller større og mere kraftfuldt, når der skal løses opgaver og flyttes arbejdsbyrder rundt for derefter at migrere tilbage til kerner med lavt strømforbrug," siger han og påpeger, at strømforbrug er et område, der interesserer processorgiganten.

Operativsystemet er et andet område, der rummer nogle udfordringer i udviklingen af fremtidens processorer.  

"De fleste operativsystemer har en tendens til at tro, at alle processor-kerner er ens, hvilket de jo ikke er," forklarer chefen for Intels udviklingscenter, der også er på udkig efter nye metoder til at få mere ud af allerede eksisterende arkitekturer.

"Ser du på vores MIC-arkitekturfamilie, Knights Corner, der er på vej om blot et par måneder, er det en arkitektur, der er Intel-kompatibel, men som er optimeret til virkelig høj ydelse."

"Hver kerne, som er en vektor, er en smule mere kraftfuld, end den, du finder i en Xeon processor, så her er der tale om en pæn optimering," lyder det fra Justin Rattner.

Læs også:

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Sådan overlever Intel en tid med faldende pc-salg

Nyt samarbejde: Så let bliver det at betale på nettet i fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.