Artikel top billede

Så meget fiber har TDC rullet ud i Danmark

Fiber er grundstenen i vores netværk, lyder det fra TDC, der i denne uge runder skarpt hjørne i fibernedgravningen.

Læs også:
Sådan er det gået TDC's køb af Dongs fibernet

TDC: Derfor er kobbernettet ikke på vej til at uddø

Selv om TDC jævnligt bliver beskyldt for at sylte fiberudrulningen i blandt andet hovedstadsområdet, går det ifølge TDC selv solidt fremad med at grave fiber tættere og tættere på de danske hjem.

I denne uge runder selskabet 40.000 km nedgravet fiberkabel i den danske muld, og det vækker glæde hos telemastodonten.

"Fibernettet er grundstenen i TDC's netværk. Over halvdelen af samtlige danske husstande har i dag teknologisk mulighed for at trække en internetforbindelse på over 50 Mbit/s. Det ville ikke være muligt uden TDC's fibernet," udtaler Jess Ibsen, TDC's koncernteknologidirektør i en pressemeddelelse.

TDC-fiber i 100.000 hjem

På trods af at TDC graver fiber tættere og tættere på de danske hjem, er der stadig et stykke vej til at nå målet i TDC's netstrategi for 2020.

Om otte års tid er det planen at have rullet fiber forbi 500.000 af de cirka 2,5 millioner danske hjem.

I dag har TDC's fiber nået godt 100.000 danske hjem.

Så for langt de fleste danske husstande er det stadig kobber, der udgør den sidste internetforbindelse til hjemmet, og der er da også stadig fuld opbakning til kobberet fra TDC.

"TDC graver hele tiden mere fiber længere og længere ud i landet. Samtidig er TDC med i internationale forsøg, hvor vi allerede har rundet 250 Mbit/s på kobberkabler. Kombinationen af, at TDC graver fiber ned tættere på kunden og nye teknologier på kobber, betyder, at TDC allerede i 2015 runder muligheden for 100 Mbit/s til over 60 pct. af alle danske husstande," udtaler Jess Ibsen.

Læs også: 
Sådan er det gået TDC's køb af Dongs fibernet

TDC: Derfor er kobbernettet ikke på vej til at uddø
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere