Artikel top billede

Topchef: Sådan skal CSC Danmark komme på sporet igen

Interview: CSC har ikke præsteret godt nok, indrømmer topchef overfor investorerne. Derfor vil han vende firmaet med stor omstruktureringsplan. Se her hvordan.

Læs også:
Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

Det er ingen hemmelighed, at det går dårlig for it-giganten CSC, der forleden offentliggjorde et regnskab på en lille milliard kroner i underskud herhjemme.

Firmaets nye topchef, Mike Lawrie, præsenterede derfor i sidste uge en omstruktureringsplan, der i løbet af de næste tre til fem år skal vende lykken for it-giganten.

Det skete på firmaets investordag, hvor ledelsen havde indbudt aktionærerne til at høre om planene for fremtiden.

Og det er nyheder, der må formodes at interessere aktionærerne, som i øjeblikket får blot cirka 3,5 kroner i udbytte for hver af deres aktier.

Med omstruktureringen vil Mike Lawrie nemlig sikre, at investorerne når op på mindst 30 kroner i løbet af perioden.

Har fundet årsager til problemer

"Der er ingen tvivl om, at firmaets seneste økonomiske præstation ikke har levet op til vores aktiver. Vi har helt sikkert ikke præsteret som vi burde. Det anderkender vi", sagde Mike Lawrie.

Men han mener, at der er gode muligheder for at fikse problemet i løbet af de næste tre til fem år med en omfattende omstruktureringsplan.

"Vi mener, at vi i løbet af de sidste måneder har fået en ret godt fat i, hvad årsagerne til de dårlige resultater har været," sagde han og pegede samtidig på, at ledelsen ikke har siddet på hænderne, men allerede er gået i gang med planen.

Reduktioner og disciplin 

For det første skal CSC ifølge topchefen ind på de områder, hvor der er bedre indtjening end i dag, for markedet har ændret sig i de sidste 10 år, sagde han.

"Fundamentet bygger på at få vores omkostningsstruktur gjort rigtig, at reducere vores kapitalkrav dramatisk, en meget bedre disciplin omkring kontraktforhandlinger og leveringer," sagde han.

Samtidig skal disciplinen skærpes omkring levering af serviceydelser, gennemsigtigheden skal øges ved at genopbygge firmaets finansielle og personalemæssige afdelinger ved at hente de rigtige mennesker ind i virksomheden, som kan rationalisere CSC.

Flere hyldevarer

Mike Lawrie slog også fast, at firmaet skal rationalisere antallet af varer på hylderne.

Han fremhævede, at CSC eksempelvis har mere end 2.000 tilpassede produkter i øjeblikket, hvilket udgør 70 procent af salget mod 30 procent standardiserede.

"Den grad af tilpasning leder til meget høje omkostninger, lavere marginer og gør det meget svært at udvikle. Derfor vil vi reducere de 2.000 produkter til noget, der nærmere er et par hundrede," sagde han, og fortalte, at han samtidig vil have vendt forholdstallet mellem de tilpassede og standardiserede produkter.

For mange chefer

Topchefen gjorde det også klart for investorerne, at han ser et sparepotentiale på op mod 11 milliarder kroner, som kan realiseres i løbet af de tre til fem år hvor omstrukturerings-planen løber.

Det skal ske ved at reducere firmaets anskaffelsesomkostninger og firmaets organisatoriske opbygning.

"For eksempel er der 12 ledelseslag mellem en kunde og mig. Jeg synes, at det er temmelig meget tilsyn i forhold til, hvad vores forretningsområde er," sagde Mike Lawrie til aktionærerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11: Derfor bør du (måske) lade være med at opgradere lige nu
Microsoft er om få uger klar med Windows 11. Men meget taler for, at du lader helt være med at opgradere din nuværende Windows 10-maskine, konkluderer Computerworlds amerikanske søstermedie.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.