Artikel top billede

Dansk fiberselskab meldt til politiet

Et dansk fiberselskab er blevet politianmeldt i spam-sag og kan se frem til en bøde.

Læs også:

Fiber-direktør langer hårdt ud efter teleselskaberne

Det danske fiberselskab GE Fibernet udsendte for knap et år  siden 184 fysiske breve til personer, der er på den såkaldte Robinson-liste. 

Den liste indeholder personer, der via CPR-registret har frabedt sig at modtage enhver form for reklamer i postkassen.

En af modtagerne af reklamematerialet med overskriften 'LUK OP - og se om du har vundet!', klagede til Forbrugerombudsmanden i oktober 2011, der derpå rettede henvendelse til fiberselskabet.

GE Fibernet pløjede sagen igennem internt og vendte tilbage til Forbrugerombudsmanden med nye oplysninger om, at selskabet ved en fejl havde sendt reklamematerialet ud til i alt 184 postkasser, hvis ejermænd ellers er på Robinson-listen.

Da det ifølge Markedsføringsloven er ulovligt at udsende breve til personer på Robinson-listen, opkaldt efter ø- og eneboeren Robinson Crusoe, har Forbrugerombudsmanden siden politianmeldt GE Fibernet.

Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

Forbrugerombudsmanden har indstillet til anklagemyndigheden, at GE Fibernets bøde bør være 10.000 kroner, efter GE Fibernet har hjulpet aktivt med at nå til bunds i omfanget af brev-spammeriet.

Hvis bødebeløbet havner på 10.000 kroner, er det et beløb, som fiberselskabet kan hive hjem igen ved at kapre seks nye kunder og holde på dem i et halvt år, som selskabets bindingsperiode strækker sig over.

Læs også:

Fiber-direktør langer hårdt ud efter teleselskaberne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere