Artikel top billede

Vigtig frist nærmer sig for SAP-kunder

En vigtig opsigelsesfrist nærmer sig hastigt for SAP-kunder.

Computerworld News Service: SAP's kunder er nødt til at gribe til handling før 30. september, hvis de ikke ønsker den dyrere såkaldte customer-specific maintenance under den udvidede understøttelse af ældre produkter.

I et blogindlæg på softwareinsider.org skriver Ray Wang, der er analytiker og direktør for Constellation Research Group, at på trods af at support-vinduet for udvidet understøttelse først lukker i marts 2013, så kræver SAP, at man varsler sin opsigelse senest 30. september i år, hvis man ønsker at forlade denne customer-specific maintenance.

Produkter, der påvirkes af denne frist, inkluderer blandt andre: SAP ERP 2004 (ECC 5.0), SAP NetWeaver 7.0, SAP CRM 6.0, SAP SCM 5.1, SAP SRM 6.0, SAP Netweaver 2004, og SAP R/3 Enterprise (4.7).

Har tidligere lagt en hård linie

I blogindlægget skriver Wang:

"SAP har tidligere lagt en hård linje, hvad angår disse frister, så bør man som kunde omgående gribe til handling, hvis man ønsker at have adgang til det maksimale antal valgmuligheder for support."

Selvom SAP fremhæver mange fordele ved customer-specific maintenance, så hæver Wang, at "de fleste" kunder kan forvente en stor forøgelse af supportomkostningerne men ingen nye skatte- og lovgivningsmæssige opdateringer, ingen nye rettelser, ingen nye supportpakker eller direkte opgraderingsveje til nye udgivelser og ingen SLA'er til service og support.

For de fleste kunder står fordelene ifølge Wang ikke mål med de øgede supportpriser.

Som kunde bør man ifølge Wang undersøge mulighederne for vedligeholdelse leveret af tredjeparter. For eksempel leverer virksomheder såsom Rimini Street tredjeparts-understøttelse af SAP-produkter.

Kan forbedre sin forhandlingsposition

Analytikeren påpeger, at man ved at varsle sin opsigelse før 30. september også forbedrer sin position til forhandlingerne af vedligeholdelseskontrakterne for 2013.

Som SAP-kunde bør man modstå den fristelse at konsolidere sine kontrakter.

Det betyder nemlig, at man mister muligheden for at omforhandle licenserne trinvist, siger Wang, ligesom man mister muligheden for at sælge brugt SAP-software i Europa.

Wang understreger, at kunder med SAP's Business Suite 7 har et længere vedligeholdelses-support-vindue, da disse produkter vil være understøttet af den såkaldte mainstream maintenance indtil 2020.

Det er muligt, at SAP håber, at spørgsmålet om prisen på kontrakter om support af ældre produkter vil blive et mindre stridspunkt, i takt med at mange brugere opgraderer til nyere versioner.

En spørgeundersøgelse af medlemmerne i SAP-brugergruppen i Storbritannien og Irland viser for eksempel, at 76 procent af medlemmerne nu anvender ERP 6.0, der er den seneste version af SAP's centrale ERP-forretningssoftware.

Det er en klar forøgelse fra 69 procent sidste år. "Flere medlemmer indser de funktionsmæssige og supportrelaterede fordele ved at opgradere til den nyeste udgivelse," skrev denne brugergruppe i maj, da spørgeundersøgelsen blev offentliggjort.

Oversat af Thomas Bøndergaard

SAP afviser - se selskabets kommentarer

Redaktionen har modtaget følgende bemærkninger fra SAP i forbindelse med artiklen, der i sidste uge gik verden rundt.

Artiklens kilde Ray Wang har selv korrigeret historien senere hen - i en bemærkning til sit indlæg - som du kan læse her.

Artiklen insinuerer, at alle SAP kunder kommer til at blive berørt af stigningen i prisen, når det gælder support - det er forkert. Hvis kunder ønsker at fortsætte med de ældre udgivelser, kan de sagtens gøre det og de er dermed allerede en del af support- kontrakten, hvilket ikke medfører nogen stigninger i prisen.

Artiklen sammenblander to support-niveauer (SAP Standard Support / SAP Enterprise Support, etc.) med udgivelses support-timelines.

Kunde-specifik vedligeholdelse er omfattet af kundens eksisterende support-kontrakt.

Der er ingen grund til at ansøge om en supplerende aftale, og der er ingen ekstra gebyrer. Software indsat på kundens adresse indgår automatisk i den kundespecifikke vedligeholdelse.

Hvis kunderne ønsker at fortsætte med at køre disse udgivelser i kunde-specifikke vedligeholdelse efter marts 2013, er der ikke behov for at træffe ekstra foranstaltninger, hverken inden 30. september 2012, eller inden marts 2013.

Produkter, der påvirkes af denne frist, inkluderer blandt andre: SAP ERP 2004 (ECC 5.0), SAP NetWeaver 7.0, SAP CRM 6.0, SAP SCM 5.1, SAP SRM 6.0, SAP Netweaver 2004, og SAP R/3 Enterprise (4.7).

Denne liste indeholder en række faktuelle fejl - Marts 2013 markerer slutningen af den udvidede vedligeholdelsesperiode for kun få af disse udgivelser - SAP NetWeaver 7.0 er fx i mainstream vedligeholdelse frem til december 2017 - og for andre frem til marts 2016.

SAP kunder er kun nødt til at foretage sig noget, hvis de ønsker at opsige SAP's support kontrakt eller skifte til en anden støttemodel fra SAP (fx skifte kontakten fra SAP Enterprise Support til SAP Standard Support). Skiftet i support modeller vil påvirke alle SAP-software, som kunden har licensed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere