Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Vigtig frist nærmer sig for SAP-kunder

En vigtig opsigelsesfrist nærmer sig hastigt for SAP-kunder.

Computerworld News Service: SAP's kunder er nødt til at gribe til handling før 30. september, hvis de ikke ønsker den dyrere såkaldte customer-specific maintenance under den udvidede understøttelse af ældre produkter.

I et blogindlæg på softwareinsider.org skriver Ray Wang, der er analytiker og direktør for Constellation Research Group, at på trods af at support-vinduet for udvidet understøttelse først lukker i marts 2013, så kræver SAP, at man varsler sin opsigelse senest 30. september i år, hvis man ønsker at forlade denne customer-specific maintenance.

Produkter, der påvirkes af denne frist, inkluderer blandt andre: SAP ERP 2004 (ECC 5.0), SAP NetWeaver 7.0, SAP CRM 6.0, SAP SCM 5.1, SAP SRM 6.0, SAP Netweaver 2004, og SAP R/3 Enterprise (4.7).

Har tidligere lagt en hård linie

I blogindlægget skriver Wang:

"SAP har tidligere lagt en hård linje, hvad angår disse frister, så bør man som kunde omgående gribe til handling, hvis man ønsker at have adgang til det maksimale antal valgmuligheder for support."

Selvom SAP fremhæver mange fordele ved customer-specific maintenance, så hæver Wang, at "de fleste" kunder kan forvente en stor forøgelse af supportomkostningerne men ingen nye skatte- og lovgivningsmæssige opdateringer, ingen nye rettelser, ingen nye supportpakker eller direkte opgraderingsveje til nye udgivelser og ingen SLA'er til service og support.

For de fleste kunder står fordelene ifølge Wang ikke mål med de øgede supportpriser.

Som kunde bør man ifølge Wang undersøge mulighederne for vedligeholdelse leveret af tredjeparter. For eksempel leverer virksomheder såsom Rimini Street tredjeparts-understøttelse af SAP-produkter.

Kan forbedre sin forhandlingsposition

Analytikeren påpeger, at man ved at varsle sin opsigelse før 30. september også forbedrer sin position til forhandlingerne af vedligeholdelseskontrakterne for 2013.

Som SAP-kunde bør man modstå den fristelse at konsolidere sine kontrakter.

Det betyder nemlig, at man mister muligheden for at omforhandle licenserne trinvist, siger Wang, ligesom man mister muligheden for at sælge brugt SAP-software i Europa.

Wang understreger, at kunder med SAP's Business Suite 7 har et længere vedligeholdelses-support-vindue, da disse produkter vil være understøttet af den såkaldte mainstream maintenance indtil 2020.

Det er muligt, at SAP håber, at spørgsmålet om prisen på kontrakter om support af ældre produkter vil blive et mindre stridspunkt, i takt med at mange brugere opgraderer til nyere versioner.

En spørgeundersøgelse af medlemmerne i SAP-brugergruppen i Storbritannien og Irland viser for eksempel, at 76 procent af medlemmerne nu anvender ERP 6.0, der er den seneste version af SAP's centrale ERP-forretningssoftware.

Det er en klar forøgelse fra 69 procent sidste år. "Flere medlemmer indser de funktionsmæssige og supportrelaterede fordele ved at opgradere til den nyeste udgivelse," skrev denne brugergruppe i maj, da spørgeundersøgelsen blev offentliggjort.

Oversat af Thomas Bøndergaard

SAP afviser - se selskabets kommentarer

Redaktionen har modtaget følgende bemærkninger fra SAP i forbindelse med artiklen, der i sidste uge gik verden rundt.

Artiklens kilde Ray Wang har selv korrigeret historien senere hen - i en bemærkning til sit indlæg - som du kan læse her.

Artiklen insinuerer, at alle SAP kunder kommer til at blive berørt af stigningen i prisen, når det gælder support - det er forkert. Hvis kunder ønsker at fortsætte med de ældre udgivelser, kan de sagtens gøre det og de er dermed allerede en del af support- kontrakten, hvilket ikke medfører nogen stigninger i prisen.

Artiklen sammenblander to support-niveauer (SAP Standard Support / SAP Enterprise Support, etc.) med udgivelses support-timelines.

Kunde-specifik vedligeholdelse er omfattet af kundens eksisterende support-kontrakt.

Der er ingen grund til at ansøge om en supplerende aftale, og der er ingen ekstra gebyrer. Software indsat på kundens adresse indgår automatisk i den kundespecifikke vedligeholdelse.

Hvis kunderne ønsker at fortsætte med at køre disse udgivelser i kunde-specifikke vedligeholdelse efter marts 2013, er der ikke behov for at træffe ekstra foranstaltninger, hverken inden 30. september 2012, eller inden marts 2013.

Produkter, der påvirkes af denne frist, inkluderer blandt andre: SAP ERP 2004 (ECC 5.0), SAP NetWeaver 7.0, SAP CRM 6.0, SAP SCM 5.1, SAP SRM 6.0, SAP Netweaver 2004, og SAP R/3 Enterprise (4.7).

Denne liste indeholder en række faktuelle fejl - Marts 2013 markerer slutningen af den udvidede vedligeholdelsesperiode for kun få af disse udgivelser - SAP NetWeaver 7.0 er fx i mainstream vedligeholdelse frem til december 2017 - og for andre frem til marts 2016.

SAP kunder er kun nødt til at foretage sig noget, hvis de ønsker at opsige SAP's support kontrakt eller skifte til en anden støttemodel fra SAP (fx skifte kontakten fra SAP Enterprise Support til SAP Standard Support). Skiftet i support modeller vil påvirke alle SAP-software, som kunden har licensed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.