Artikel top billede

Det betyder koncern-spareplan for Telenor i Danmark

Telenor-koncernen har sat gang i en milliard-spareplan, der strækker sig over de næste tre år. Her kan du se, hvad det betyder for den danske afdeling.

Læs også:

Gigant-besparelser på vej hos Telenor 

Tidligere i dag blev det meldt ud, at telekoncernen Telenor skal ud i en større sparerunde. Omsætningen er ramt af især den hårde konkurrence på det nordiske mobilmarked.

Derfor skal der nu skæres fem milliarder kroner i koncernen inden 2015, lød beskeden. 

Pressechef Peter Glüsing, hvad kommer de besparelser til at betyde for den danske afdeling?

"I Danmark har vi ikke nogen konkrete planer om besparelser i den retning, der hedder nedskæring af medarbejderstaben."

"Vi kan aldrig udelukke, at vi kommer til at justere i vores medarbejderskare, så jeg kan aldrig helt afvise, at vi kommer til at gøre det, men vi har ikke nogle konkrete planer om besparelser i Danmark."

"Situationen er den, at vi fornyelig har skiftet administrerende direktør, og i den forbindelse så ser vi lige nu på, hvad strategien og forretningsplanen er i Danmark."

"Det, som jeg forstår i forhold til udmeldingen fra vores Group her i formiddag, det går på, at der på tværs af koncernen er nogle store potentialer i besparelser, når man ser på for eksempel indkøb, netværksdeling og andre sådan mere industrielle tiltag overordnet set." 

De danske udfordringer 
Det fremgår, at problemerne er særligt store i Norden. Hvordan mærker I det i Telenor Danmark?

"I Danmark har vi helt konkret den udfordring, at priskrigen har raset i meget stor kraft hen over de seneste år, og det er klart, at vi har kunnet se, at vores omsætning har været under pres, og det har også gjort, at vi har benyttet os af forskellige tiltag, som for eksempel at dele netværk med Telia, som vi har store forventninger til."

"I samme boldgade har vi også overvejet ret nøje, hvordan vi kan gå ind og lave nogle smartere indkøb, og hvordan vi kan arbejde mere rationelt i vores hverdag, altså simpelthen have fokus på vores omkostninger."

"Så det er det, vi har kunnet se i Danmark. Og det er sådan set det, som jeg forstår vores overordnede koncernledelse lægger op til, at vi skal gøre i større grad i forhold til at dele de her erfaringer."

Læs også:

Gigant-besparelser på vej hos Telenor 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere