Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Lejeprisen steg: Så nu er stråler fra mobilmast pludselig ufarlige

Mens borgmester først modarbejdede mobilmast på grund af frygt for stråling, er han nu villig til at ændre holdning - hvis altså lejen på mobilmasten stiger kraftigt.

Læs også:
Ballade om mobilmast afværget med hemmelig aftale


Bagmandspoliti efterforsker kommunalt kartel på mobilmaster

Det er ikke kun i Danmark, at teleselskaberne møder usete forhindringer, når det gælder placeringen af antenner og mobilmaster.

I Oslo er en sag mellem teleoperatøren NetCom og borgmester Fabian Stang (Høyre) for nylig endt i noget, der ligner et større politisk selvmål fra borgmesterens side.

Sagen begyndte, da det Telia-ejede Netcom, der er i fuld gang med udrulningen af 4G-nettet, for nylig skulle genforhandle kontrakten om en mobilmast, der er placeret i den boligforening, hvor borgmesteren bor. Borgmesteren er samtidig formand for boligforeningen.

Borgmesterens modstand mod at genforhandle aftalen samt at få en ny antenne op var stor, da beboerne tilsyneladende frygtede skadelige effekter fra mobilstrålingen.

Men forud for et beboermøde forsøgte borgmesteren at afpresse Netcom.

Han skrev til NetCom, at han nok skulle sørge for at få flertal for, at alt med antennerne gik i orden - men det ville kræve, at Netcoms årlige leje tredobledes fra 35.000 til 100.000 norske kroner årligt. Det skriver Dagens Næringsliv.

Vil gerne forlænge aftalen

Det har efterfølgende fået NetCom til at true med at få myndighederne til at ekspropriere tage og vægge i foreningen, hvis en aftale ikke bliver indgået.

"Vi håber ikke, at vi kommer så vidt. Vi ønsker at forlænge lejeaftalen i foreningen, Stang bor i, samt at sætte flere antenner op for at tilbyde en bedre generel dækning samt et hurtigere mobildatanet i område. Hvis man fjerner antennern, vil det gå ud over dækningen og vil medføre en langstrakt og omkostningsfuld proces for at finde andre egnede steder," udtaler NetComs kommunikationsdirektør Øyvind Vederhus til Dagens Næringsliv.

I Danmark valgte TDC for nylig at fjerne en mobilmast i Guldborgsund kommune på Lolland-Falster på grund af uenighed om kommunens lejepris, der var blevet skruet i vejret. Samtidig er Bagmandspolitiet ved at undersøge om en række af landets kommuner på ulovlig vis har koordineret lejepriserne.

Så sent som i sidste uge blev en strid mellem Telenor og staten om en mobilmast i Assens afværget i sidste øjeblik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.