Artikel top billede

Nyt stort fælles biblioteksystem kan være på vej

Om kort tid afgøres det, om et stort og spritnyt it-system til landets folke - og skolebiblioteker bliver en realitet.

Om få måneder afgøres det om en hel stribe kommuner går sammen om et kæmpe back end-system til landets folkebiblioteker og skolebiblioteker.

Hvis det bliver en realitet, er der tale om et system, som potentielt skal håndtere lånedata og låner-informationer for cirka to tredjedele af de fem millioner indbyggere i Danmark.

Men inden man skyder et fælles udbud i gang, så skal enten halvdelen af landets kommuner, eller det, der svarer til at halvdelen af befolkningen er repræsenteret, tilmelde sig projektet.

Det oplyser it-chef Bo Fristed fra Aarhus Kommune, der sidder i styregruppen for projektet.

"Jeg regner med og håber på, at projektet bliver til noget. Vi har en business case, der viser at vi vil kunne spare 25 til 40 procent," siger han. 

Udbudsforpligtelse skal løftes

Baggrunden for projektet er, at Aarhus Kommune sammen med en håndfuld andre kommuner stod over for at skulle sende deres nuværende decentrale systemer i udbud. 

I stedet gik 12 kommuner sammen og ville lave et fælles udbud. Siden vælger man at gå til Kombit, der faciliterer projektet fremadrettet. 

Faktisk har 94 kommuner tilmeldt sig kravspecifikationsfasen. Og om få måneder skal kommunerne så melde endeligt tilbage om de vil være med.

I 2013 skal  der vælges leverandør, mens systemet skal være oppe og køre i 2014, oplyser Bo Fristed, der fortæller, at han ikke må fortælle om projektets størrelse målt i forventet pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere