Artikel top billede

Så klar er dansk erhvervsliv til at investere i it igen

Lysten til at investere i it vokser i både store og små virksomheder. Se her, hvor de danske virksomheder sigter efter at lægge deres penge.

Det går fremad for it-investeringerne.

Den negative udvikling vendte for alvor i 2. kvartal i år.

Den positive tendens er stabiliseret og manifesterer sig tydeligt i Q3-udgaven af Computerworlds it-barometer, der er skabt i samarbejde med Capgemini.

Men tendensen fortsætter ikke nødvendigvis.

"Lige nu vokser andelen af virksomheder, der forventer at øge deres investeringer over de næste 12 måneder," siger Per Andersen, som er konsulentdirektør hos Capgemini og har været med til at designe it-barometeret.

"Men samtidig er der stadig mange virksomheder, der forventer et fald i investeringerne, og markedet er stadig meget følsomt over for de økonomiske signaler i samfundet. Derfor skal man ikke blive overrasket, hvis der opstår mindre tilbageslag," siger han.

Bedre og bedre

"Den overordnede tendens er dog klar: Det bliver bedre og bedre," siger Per Andersen.

Denne udgave af barometeret undersøger også specifikt virksomhedernes investeringslyst, når det gælder de meget omtalte områder sociale medier og big data.

Resultaterne er meget forskellige.

"Sociale medier er virkelig kommet i fokus, og det er ikke længere bare "interessant", men også et område, hvor virksomhederne rent faktisk investerer," siger Per Andersen. 

"Det gælder ikke mindst de store virksomheder, hvor næsten fire ud af 10 virksomheder forventer at øge deres investeringer i området over de kommende 12 måneder," siger Per Andersen.

Dermed placerer sociale medier sig lige under de faste topscorere, der har været på toppen af listen kvartal efter kvartal: mobile enheder og mobile device management.

Investeringer i big data er til gengæld bundskraberen.

"Området af klart umodent og ikke særligt godt forstået," siger Per Andersen.

Kun 11 procent af firmaerne forventer øgede investeringer i big data-løsninger de kommende 12 måneder.

Andelen er 19 procent blandt de store virksomheder, hvor det også må formodes at være mere relevant.

"Men det er på ingen måde prangende," siger Per Andersen. n
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.