It-fejl kan forsinke lønudbetaling til tusindvis af danskere

Ukendt it-fejl hos løngigant truer lønkørslen hos tusinder af danske virksomheder.

En ukendt it-fejl hos lønkæmpen Multidata, der nu kalder sig Bluegarden, betyder, at en del af selskabets 50.000 virksomhedskunder ikke har adgang til lønsystemerne, og at de dermed ikke kan afvikle de ansattes lønsedler.

Hos Bluegarden fortæller driftsdirektør Per Hvid, at fejlen er belastningsrelateret.

Han har dog ikke endnu en såkaldt root cause på årsagen til de tekniske problemer.

"Der er en andel af vores kunder, som ikke kan få adgang til systemet. Det er tilfældigt, hvem det rammer, så der er nogen, som kommer ind og andre, som ikke gør," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at der bliver fejlsøgt på maksimalt niveau, men at det stadig er teser og scenarier, som teknikere og udviklere arbejder efter.

Bliver ved til fejlen er løst
Per Hvid holder netop nu konferencemøde med firmaets egne udviklere og underleverandører, som måske vil hjælpe med til at identificere årsagen til at fejlen er opstået.

Status er, at flaskehasen i systemet enten er knyttet til software, hardware eller til en applikationsfej.

Det er stadig ukendt, fortæller driftsdirektøren.

"Vi har arbejdet på det i mange timer, og vi bliver ved, indtil det er løst," siger han.

Et af scenarierne er en defekt i noget software som ballancerer belastningen på forskellige servere.

"Et andet scenarie kan være, at vi har en mulig systemfejl, efter en change, der har været. Men det er hypoteser," siger Per Hvid.

Kan forsinke udbetalinger
At fejlen opstår så tæt på den første i næste måned, kan potentielt få betydning for de ansattes lønudbetalinger, fortæller han.

"Det betyder, at hvis vi ikke når at få løst denne her fejl, så vi kommer op på fuld load igen, så er der et antal kunder som ikke kan få afviklet lønfiler i dag. Men vi skal nok nå det til den første," siger Per Hvid.

En stor andel af kunderne har allerede i sidste uge afleveret deres lønfiler, og har derfor allerede fået kørt de ansattes løn.

"Halvdelen af kunderne kan godt komme igennem, så der er nogen som får kørt løn, og nogen som ikke kan få afleveret," siger han.

Bluegarden arbejder sammen med Nets på at få forlænget fristen for af levering af filer i dag, sådan at mange af kunderne kan få gennemført lønkørslerne.

"Og ellers så hjælper vi også kunderne i den udstrækning vi kan, ved at vi ordner lønne for kunderne," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.