Artikel top billede

It-fejl kan forsinke lønudbetaling til tusindvis af danskere

Ukendt it-fejl hos løngigant truer lønkørslen hos tusinder af danske virksomheder.

En ukendt it-fejl hos lønkæmpen Multidata, der nu kalder sig Bluegarden, betyder, at en del af selskabets 50.000 virksomhedskunder ikke har adgang til lønsystemerne, og at de dermed ikke kan afvikle de ansattes lønsedler.

Hos Bluegarden fortæller driftsdirektør Per Hvid, at fejlen er belastningsrelateret.

Han har dog ikke endnu en såkaldt root cause på årsagen til de tekniske problemer.

"Der er en andel af vores kunder, som ikke kan få adgang til systemet. Det er tilfældigt, hvem det rammer, så der er nogen, som kommer ind og andre, som ikke gør," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at der bliver fejlsøgt på maksimalt niveau, men at det stadig er teser og scenarier, som teknikere og udviklere arbejder efter.

Bliver ved til fejlen er løst

Per Hvid holder netop nu konferencemøde med firmaets egne udviklere og underleverandører, som måske vil hjælpe med til at identificere årsagen til at fejlen er opstået.

Status er, at flaskehasen i systemet enten er knyttet til software, hardware eller til en applikationsfej.

Det er stadig ukendt, fortæller driftsdirektøren.

"Vi har arbejdet på det i mange timer, og vi bliver ved, indtil det er løst," siger han.

Et af scenarierne er en defekt i noget software som ballancerer belastningen på forskellige servere.

"Et andet scenarie kan være, at vi har en mulig systemfejl, efter en change, der har været. Men det er hypoteser," siger Per Hvid.

Kan forsinke udbetalinger

At fejlen opstår så tæt på den første i næste måned, kan potentielt få betydning for de ansattes lønudbetalinger, fortæller han.

"Det betyder, at hvis vi ikke når at få løst denne her fejl, så vi kommer op på fuld load igen, så er der et antal kunder som ikke kan få afviklet lønfiler i dag. Men vi skal nok nå det til den første," siger Per Hvid.

En stor andel af kunderne har allerede i sidste uge afleveret deres lønfiler, og har derfor allerede fået kørt de ansattes løn.

"Halvdelen af kunderne kan godt komme igennem, så der er nogen som får kørt løn, og nogen som ikke kan få afleveret," siger han.

Bluegarden arbejder sammen med Nets på at få forlænget fristen for af levering af filer i dag, sådan at mange af kunderne kan få gennemført lønkørslerne.

"Og ellers så hjælper vi også kunderne i den udstrækning vi kan, ved at vi ordner lønne for kunderne," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere