Artikel top billede

It-fejl kan forsinke lønudbetaling til tusindvis af danskere

Ukendt it-fejl hos løngigant truer lønkørslen hos tusinder af danske virksomheder.

En ukendt it-fejl hos lønkæmpen Multidata, der nu kalder sig Bluegarden, betyder, at en del af selskabets 50.000 virksomhedskunder ikke har adgang til lønsystemerne, og at de dermed ikke kan afvikle de ansattes lønsedler.

Hos Bluegarden fortæller driftsdirektør Per Hvid, at fejlen er belastningsrelateret.

Han har dog ikke endnu en såkaldt root cause på årsagen til de tekniske problemer.

"Der er en andel af vores kunder, som ikke kan få adgang til systemet. Det er tilfældigt, hvem det rammer, så der er nogen, som kommer ind og andre, som ikke gør," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at der bliver fejlsøgt på maksimalt niveau, men at det stadig er teser og scenarier, som teknikere og udviklere arbejder efter.

Bliver ved til fejlen er løst

Per Hvid holder netop nu konferencemøde med firmaets egne udviklere og underleverandører, som måske vil hjælpe med til at identificere årsagen til at fejlen er opstået.

Status er, at flaskehasen i systemet enten er knyttet til software, hardware eller til en applikationsfej.

Det er stadig ukendt, fortæller driftsdirektøren.

"Vi har arbejdet på det i mange timer, og vi bliver ved, indtil det er løst," siger han.

Et af scenarierne er en defekt i noget software som ballancerer belastningen på forskellige servere.

"Et andet scenarie kan være, at vi har en mulig systemfejl, efter en change, der har været. Men det er hypoteser," siger Per Hvid.

Kan forsinke udbetalinger

At fejlen opstår så tæt på den første i næste måned, kan potentielt få betydning for de ansattes lønudbetalinger, fortæller han.

"Det betyder, at hvis vi ikke når at få løst denne her fejl, så vi kommer op på fuld load igen, så er der et antal kunder som ikke kan få afviklet lønfiler i dag. Men vi skal nok nå det til den første," siger Per Hvid.

En stor andel af kunderne har allerede i sidste uge afleveret deres lønfiler, og har derfor allerede fået kørt de ansattes løn.

"Halvdelen af kunderne kan godt komme igennem, så der er nogen som får kørt løn, og nogen som ikke kan få afleveret," siger han.

Bluegarden arbejder sammen med Nets på at få forlænget fristen for af levering af filer i dag, sådan at mange af kunderne kan få gennemført lønkørslerne.

"Og ellers så hjælper vi også kunderne i den udstrækning vi kan, ved at vi ordner lønne for kunderne," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere