Så vilde er vi med at købe ting med vores telefoner

Nethandel foregår alle mulige andre steder end hjemme foran computeren, og danskerne kan li' det.

Læs også:
Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Danske net-brugere har taget handel på mobile enheder til sig.

Næsten hver femte af alle bruger deres tablet eller smartphone, når de handler på nettet, og 28 procent af de 15 til 44-årige gør det.

Det viser undersøgelsen E-handelsindeks 2012, som DIBS har udarbejdet.

DIBS, der leverer betalingsløsninger til e-handel, har talt med flere end 9.000 internet-brugere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Polen og Spanien om deres e-handelsvaner.

Undersøgelsen viser, at flere mænd end kvinder benytter sig af handel på smartphones eller tablet-computere.

På landsbasis har 23 procent af mændene, og 16 procent af kvinderne handlet mobilt inden for de seneste seks måneder.

Der er stor forskel på land og by, når det gælder mobil e-handel.

I København har 23 procent af forbrugerne handlet mobilt, mens det tilsvarende tal for de øvrige danske byer er 20 procent, og bare 12 procent af dem, der bor på landet, har benyttet sig af den mobile mulighed.

Flest danske mobil-handlende
Forbrugere, der allerede har prøvet at handle mobilt, har gjort det til en vane, konkluderer undersøgelsen, og i gennemsnit har de foretaget 5,5 køb i løbet af de sidste seks måneder.

I sammenligning med de øvrige skandinaviske lande, handler danskerne lidt mere. 19 procent af danskerne handler mobilt, men 18 procent af de norske og 15 procent af de svenske forbrugere gør det.

83 procent af de danskere, der handlet via deres mobile platform, forventer, at de enten vil blive ved med at gøre det i samme omfang eller ligefrem gøre det mere i det kommende år.

65 procent handler via en app og 35 procent gennem en browser. 31 procent gør det via iPhone-apps, 19 procent via iPad-apps, 11 procent via apps til andre styresystemer.

45 procent siger, at de har brugt mobilen til at handle, fordi produktet skulle anvendes direkte på mobiltelefonen, og 19 procent siger, at de har foretaget indkøb med mobilen, mens de var på farten i for eksempel bil eller bus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.