Artikel top billede

Så vilde er vi med at købe ting med vores telefoner

Nethandel foregår alle mulige andre steder end hjemme foran computeren, og danskerne kan li' det.

Læs også:
Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Danske net-brugere har taget handel på mobile enheder til sig.

Næsten hver femte af alle bruger deres tablet eller smartphone, når de handler på nettet, og 28 procent af de 15 til 44-årige gør det.

Det viser undersøgelsen E-handelsindeks 2012, som DIBS har udarbejdet.

DIBS, der leverer betalingsløsninger til e-handel, har talt med flere end 9.000 internet-brugere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Polen og Spanien om deres e-handelsvaner.

Undersøgelsen viser, at flere mænd end kvinder benytter sig af handel på smartphones eller tablet-computere.

På landsbasis har 23 procent af mændene, og 16 procent af kvinderne handlet mobilt inden for de seneste seks måneder.

Der er stor forskel på land og by, når det gælder mobil e-handel.

I København har 23 procent af forbrugerne handlet mobilt, mens det tilsvarende tal for de øvrige danske byer er 20 procent, og bare 12 procent af dem, der bor på landet, har benyttet sig af den mobile mulighed.

Flest danske mobil-handlende

Forbrugere, der allerede har prøvet at handle mobilt, har gjort det til en vane, konkluderer undersøgelsen, og i gennemsnit har de foretaget 5,5 køb i løbet af de sidste seks måneder.

I sammenligning med de øvrige skandinaviske lande, handler danskerne lidt mere. 19 procent af danskerne handler mobilt, men 18 procent af de norske og 15 procent af de svenske forbrugere gør det.

83 procent af de danskere, der handlet via deres mobile platform, forventer, at de enten vil blive ved med at gøre det i samme omfang eller ligefrem gøre det mere i det kommende år.

65 procent handler via en app og 35 procent gennem en browser. 31 procent gør det via iPhone-apps, 19 procent via iPad-apps, 11 procent via apps til andre styresystemer.

45 procent siger, at de har brugt mobilen til at handle, fordi produktet skulle anvendes direkte på mobiltelefonen, og 19 procent siger, at de har foretaget indkøb med mobilen, mens de var på farten i for eksempel bil eller bus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere