Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hos ATP i Hillerød er der næsten idyllisk ro, inden et af organisationens største projekter nogensinde.

Før kæmpe it-premiere: Derfor kan ATP tage den helt med ro

I dagene op til ATP's åbning af Udbetaling Danmark med en årlig udbetaling på 180 milliarder kroner til små to millioner danskere, er der ro på nerverne hos ATP. Læs her hvorfor.

Læs også:
Gigantisk dansk it-projekt på trapperne.

På mandag lyder startskuddet til åbningen af Udbetaling Danmark.

Det er ATP, som skal drive den nye myndighed for knap to millioner danskere, der årligt skal have udbetalt omkring 180 milliarder kroner fra det offentlige.

Trods den store opgave bedyrer ATP-koncernens underdirektør, Hans Christian Jelstrup, der har stået for programledelsen og it-implementeringen i projektet, at der på ingen måder er tilløb til panik på gangene i ATP-huset i Hillerød eller hos ATP's 200 it-medarbejdere, der er udstationeret i Allerød fra 1. september.

"Vi ryster ikke på hånden over opgaven, men vi er derimod naturligt spændte," siger han til Computerworld få dage før premieren på Udbetaling Danmark.

Han understreger, at der ikke er tale om et decideret it-projekt set med ATP-briller, da hovedparten af fagsystemerne i Udbetaling Danmark kører videre i KMD-regi, som de har gjort i de seneste årtier.

"Der er en god og afslappet stemning, og vi ordner den sidste travlhed og intensitet i ro og fordragelighed," lyder det fra ATP's underdirektør.

Mange rutinerede kræfter

Roen skyldes ifølge Hans Christian Jelstrup, at ATP fra starten har satset benhårdt på at få så mange af de 2.000 kommunale medarbejdere og ledere, der hidtil har stået for udbetalingen af overførelsesindkomsterne ude i kommunerne, med over i Udbetaling Danmarks fem storcentre.

Samtidig har det hele tiden været meningen, at 500 ud af de 2.000 kommunale ansatte skal blive tilbage i kommunerne.

Det er lykkes, at få omkring 1.000 medarbejdere med i den nye udbetalingsmyndighed, som populært kaldes landets 99. kommune.

"Det sikrer jo, at vi har de rette kompetencer ude i centrene fra dag ét, og der har vi nok været heldige med den generelle arbejdssituation her i landet," lyder det fra Hans Christian Jelstrup, som samtidigt forklarer, at kun KMD-systemet til barselsdagpenge ser anderledes ud, end det gjorde/gør ude i kommunerne i dag.

"KMD har ændret systemet internt, men det forventer vi ikke vil give nogle større udfordringer," forklarer han.

Udbetaling Danmark får premiere med familieydelser som børne- og ungeydelsen (børnechecken) samt underholdsbidrag den 1. oktober, hvor den officielle åbning vil finde sted i Udbetaling Danmark-centret i Holstebro.

Her vil blandt andre social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og bestyrelsesformand for Udbetaling Danmark, Frank Jensen (S), vil være til stede.

Læs også:
Gigantisk dansk it-projekt på trapperne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.