Gigantisk dansk it-projekt tjenes hjem på et år

Københavns Universitet gør klar til en enorm sammenfletning af it-platforme til 54.000 brugere. Den særlige løsning er tjent hjem på et år. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

Læs også:
Her er Københavns Universitets nye top-CIO

På Københavns Universitet er it-afdelingerne godt i gang med at forberede en kæmpe sammenfletning af forskellige it-platforme til omkring 45.000 studerende og 9.000 ansatte.

Mere konkret har universitet købt en bruger-virtualiseringsplatform fra it-selskabet AppSense, som skaber grundlaget for, at universitetet hurtigt kan give adgang til at bruge pc'er på hele universitetet, selvom de har forskellige AD'er (active directories - brugerdatabaser).

Det betyder, at de 54.000 universitets-brugere fremover kan arbejde på tværs af fakulteter, uden at skulle rode med eksempelvis mail- og printeropsætninger.

Universitetets it-folk kan samtidig oprette nye institutter og afdelinger hurtigt og spare endog rigtig mange timer på it-support og -vedligeholdelse.

Sparer tusindevis af timer
Jørgen Skieller, it-chef på universitetets sundhedsvidenskabelige fakultet, er udpeget som den ansvarlige for bruger-virtualiseringsprojektet.

Han fortæller, at formålet med den igangværende udrulning er, at universitet kan optimere både brugerstyring og brugeroplevelsen markant.

"Tidligere skulle vi eksempelvis ved opgradering af folks pc'er til Windows 7 flytte alle opsætninger manuelt, og på mit fakultet med 2.000 brugere har det tidligere i bedste fald taget halvanden time per maskine. Udover den langsommelige proces, så forstyrrer vi jo også ved reinstalleringen, og det slipper vi for nu," forklarer han.

Starter med halvdelen
Udrulningen af AppSense-teknologien er godt i gang, og den bunder blandt andet i et meget forskelligartet it-setup på universitetet, der først i 2007 slog sine mange små it-afdelinger, der hver havde få ansatte, sammen.

På grund af tidligere tiders decentrale it-strategi har Københavns Universitet også lidt at et kludetæppe af it-løsninger, som Jørgen Skieller og andre af universitetets it-folk er i gang med at sy sammen til et mere strømlinet setup.

Første bølge af AppSense ruller ind over Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet og Det Videnskabelige Fakultet, hvor omkring halvdelen af brugerne sidder.

Det forventes, at udrulningen på de to fakulteter er færdig til januar.

Alle kan hoppe på
Hele universitetet er godt i gang med at få rullet Windows 7 ud over sin maskinpark, der i forvejen kører mestendels på Windows XP.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.