Artikel top billede

Test: Denne browser er den mest sikre

En omfattende test udført af NSS Labs af de fire største browseres evne til at blokere malware og beskytte mod kliksvindel har givet måske overraskende resultater.

Læs også: Stor-test: Her er den bedste browser.

Computerworld News Service: Microsoft Internet Explorer 9 vinder klart over Google Chrome, Mozilla Firefox og Apple Safari i nye test udført af NSS Labs angående browsernes evne til at blokere malware og opdage kliksvindel.

NSS Labs udsatte Apple Safari version 5, Google Chrome version 15 til 19, Microsoft Internet Explorer version 9 og Mozilla Firefox version 7 til 13 for over tre millioner test i forhold til i alt 227.841 URL'er, hvoraf over 84.000 var fastslået til at være aktivt skadelige.

Med udgangspunkt i 750.000 test per browser konkluderer NSS Labs, at Internet Explorer 9 blokerer 95 procent af al malware, mens Firefox og Safari kun blokerer sølle seks procent.

Chrome lander i sted i midten ved at blokere mellem 13 og 74 procent.

Internet Explorer og Chrome ligger ifølge StatCounter for resten side om side i forhold til globale andele af browsermarkedet, efterfulgt af Firefox og et godt stykke derunder Safari.

Sikkerhedsstrategi i flere lag

I rapporten Is your Browser Putting You at Risk? konkluderer NSS Labs, at brugerne bør "evaluere browsersikkerheden som en del af en sikkerhedsstrategi i flere lag."

NSS Labs understreger, at browserbeskyttelse er nødt til at indebære et "omdømme-baseret system 'i skyen', der kæmmer internettet igennem efter skadelige websites og kategoriserer indholdet derefter enten ved at føje det til en sortliste eller en hvidliste eller ved at tildele indholdet en karakter (alt efter leverandørens tilgang)."

Når en browser opdager et "skadeligt" website, vil den omdirigere brugeren til en advarselsmeddelelse eller en side med information om, at den pågældende URL er skadelig.

Nogle gange vil browsere ifølge rapporten oplyse brugerne om, at indholdet er skadeligt eller at en handling bør annulleres.

NSS Labs oplyser desuden, at SafeBrowsing API 2.0, som giver mulighed for omdømme-vurdering af eksekverbare filer (skadelige downloads), er blevet integreret i Chrome men hverken i Firefox eller Safari.

Så gode er de til at håndtere kliksvindel

NSS Labs har også testet browsernes beskyttelse mod kliksvindel, hvilket er et begreb, der dækker over misbrug af klik-baserede annonceordninger ved hjælp af malware.

Kliksvindel "er ikke til megen direkte skade for den normale slutbruger, da målet i sidste ende er annoncørerne," forklarer NSS Labs i anden del af rapporten.

Internet Explorer 9 opdager ifølge den store test 96,6 procent af al kliksvindel, mens Chrome kun opdager 1,6 procent, Firefox 0,8 procent og Safari 0,7 procent.

NSS Labs bemærker, at den gennemsnitlige levetid af kliksvindel-URL'er ligger på 32 timer, mens over halvdelen udløber inden for 54 timer.

NSS Labs anbefaler annoncører, at "lægge pres på Google for at øge beskyttelsen mod kliksvindel i Chrome og SafeBrowsing API."

Resultaterne af denne omfattende test er frit tilgængelige i en rapport fra NSS Labs i to dele, som kan downloades her og her.

Læs også: Stor-test: Her er den bedste browser.

Oversat af Thomas Bøndergaard
IT-JOB

Banedanmark

Risk Manager

Sharp Business Systems Danmark A/S

Bliv en af vores nye account managere

Landbrug & Fødevarer

Enterprisearkitekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.