Artikel top billede

Her er Oracles næste generation af databaser

Oracle har brugt små fem år på at bygge sin kommende database-generation, der netop er blevet præsenteret.

Cloud computing er for alvor slået igennem hos it-giganten Oracle.

På selskabets egen OpenWorld-konference i San Francisco gik selskabets ubestridte topboss Larry Ellison søndag aften lokal tid på den store konferencescene og talte varmt og længe om velsignelser i cloud computing.

I jakkeærmet på sin habitjakke hev han nyheden frem om, at Oracles næste database, Oracle Database 12c, bliver lanceret som et cloudprodukt.

Her står det lille c for "cloud".

"Dette er verdens første multi-tenant database," sagde en tydeligt stolt Larry Ellison til spontant bifald fra de godt 10.000 tilhørere fra Moscone-konferencecentrets store scene.

Databasen bliver introduceret i 2013,

Introducerer container-databasen

Larry Ellison fortalte, at Oracle havde arbejdet knap fem år på at gøre sin kommende cloud-database færdig.

Han sagde samtidigt, at Oracle med sin database 12c med mulighed for multi-tenancy, gør op med sin traditionelle tilgang i arbejdet med databaser.

For at kunne servicere flere samtidige brugere på samme instans af databasen introducerer it-giganten nemlig en container-database, der kan holde på en masse andre underliggende databaser.

Det vil sige, at når en database-administrator førhen havde en separat ERP-database eller CRM-database med hver sin dedikerede hukommelse og filer kontrolleret af styresystemet, så vil Oracles kommende database kunne styres centralt med fælles ressourcer.

"Vi administrerer multi-tenancy på database-niveau, og det betyder mindre management, mindre hardware-forbrug og større skalerbarhed," forklarede Larry Ellison.

Oracle-chefen lagde samtidig stor vægt på sikkerheden i databasekæmpens kommende cloud-database.

"Hvis du bygger din egen multi-tenant database, så skal du bygge din egen sikkerhed ovenpå, og så er det ikke sikkert, at alle applikationerne virker ordentligt. Det har vi sørget for," understregede Larry Ellison.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere