Artikel top billede

Her er Oracles næste generation af databaser

Oracle har brugt små fem år på at bygge sin kommende database-generation, der netop er blevet præsenteret.

Cloud computing er for alvor slået igennem hos it-giganten Oracle.

På selskabets egen OpenWorld-konference i San Francisco gik selskabets ubestridte topboss Larry Ellison søndag aften lokal tid på den store konferencescene og talte varmt og længe om velsignelser i cloud computing.

I jakkeærmet på sin habitjakke hev han nyheden frem om, at Oracles næste database, Oracle Database 12c, bliver lanceret som et cloudprodukt.

Her står det lille c for "cloud".

"Dette er verdens første multi-tenant database," sagde en tydeligt stolt Larry Ellison til spontant bifald fra de godt 10.000 tilhørere fra Moscone-konferencecentrets store scene.

Databasen bliver introduceret i 2013,

Introducerer container-databasen

Larry Ellison fortalte, at Oracle havde arbejdet knap fem år på at gøre sin kommende cloud-database færdig.

Han sagde samtidigt, at Oracle med sin database 12c med mulighed for multi-tenancy, gør op med sin traditionelle tilgang i arbejdet med databaser.

For at kunne servicere flere samtidige brugere på samme instans af databasen introducerer it-giganten nemlig en container-database, der kan holde på en masse andre underliggende databaser.

Det vil sige, at når en database-administrator førhen havde en separat ERP-database eller CRM-database med hver sin dedikerede hukommelse og filer kontrolleret af styresystemet, så vil Oracles kommende database kunne styres centralt med fælles ressourcer.

"Vi administrerer multi-tenancy på database-niveau, og det betyder mindre management, mindre hardware-forbrug og større skalerbarhed," forklarede Larry Ellison.

Oracle-chefen lagde samtidig stor vægt på sikkerheden i databasekæmpens kommende cloud-database.

"Hvis du bygger din egen multi-tenant database, så skal du bygge din egen sikkerhed ovenpå, og så er det ikke sikkert, at alle applikationerne virker ordentligt. Det har vi sørget for," understregede Larry Ellison.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere