Artikel top billede

Her er Oracles næste generation af databaser

Oracle har brugt små fem år på at bygge sin kommende database-generation, der netop er blevet præsenteret.

Cloud computing er for alvor slået igennem hos it-giganten Oracle.

På selskabets egen OpenWorld-konference i San Francisco gik selskabets ubestridte topboss Larry Ellison søndag aften lokal tid på den store konferencescene og talte varmt og længe om velsignelser i cloud computing.

I jakkeærmet på sin habitjakke hev han nyheden frem om, at Oracles næste database, Oracle Database 12c, bliver lanceret som et cloudprodukt.

Her står det lille c for "cloud".

"Dette er verdens første multi-tenant database," sagde en tydeligt stolt Larry Ellison til spontant bifald fra de godt 10.000 tilhørere fra Moscone-konferencecentrets store scene.

Databasen bliver introduceret i 2013,

Introducerer container-databasen

Larry Ellison fortalte, at Oracle havde arbejdet knap fem år på at gøre sin kommende cloud-database færdig.

Han sagde samtidigt, at Oracle med sin database 12c med mulighed for multi-tenancy, gør op med sin traditionelle tilgang i arbejdet med databaser.

For at kunne servicere flere samtidige brugere på samme instans af databasen introducerer it-giganten nemlig en container-database, der kan holde på en masse andre underliggende databaser.

Det vil sige, at når en database-administrator førhen havde en separat ERP-database eller CRM-database med hver sin dedikerede hukommelse og filer kontrolleret af styresystemet, så vil Oracles kommende database kunne styres centralt med fælles ressourcer.

"Vi administrerer multi-tenancy på database-niveau, og det betyder mindre management, mindre hardware-forbrug og større skalerbarhed," forklarede Larry Ellison.

Oracle-chefen lagde samtidig stor vægt på sikkerheden i databasekæmpens kommende cloud-database.

"Hvis du bygger din egen multi-tenant database, så skal du bygge din egen sikkerhed ovenpå, og så er det ikke sikkert, at alle applikationerne virker ordentligt. Det har vi sørget for," understregede Larry Ellison.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere