Artikel top billede

It-branchen føler sig gjort til grin efter udbudsfarce

"It-branchen føler sig gjort til grin," lyder reaktionen på SKI's beslutning om at lade et stort udbud gå om.

Læs også: 

Efter hård kritik: Kæmpe it-udbud skal gå om

Hos landets it-brancheforeninger er man ikke ligefrem glade for den nye annullering af SKI-udbuddet 02.18, hvor en stribe it-firmaer ellers var blevet prækvalificerede.

"It-branchen føler sig gjort til grin," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

It-virksomhederne, der har brugt masser af krudt på det her, skal nu starte forfra på processen, forklarer han.

Dertil kommer, at der ifølge direktøren, vil opstå forsinkelser og yderligere huller på de pågældende leveringsområder til det offentlige.

Han ærgrer sig derfor over, at SKI ryster på hånden. For faktisk har det hele tiden været planen, at mange leverandører skulle sorteres fra.

"Vi har været med undervejs, og planen var, at færre leverandører skulle med. Men så brokker nogen sig lidt, og så ryster SKI på hånden," siger Tom Togsverd.

"Det er dybt kritisabelt. SKI spilder folks tid," siger Tom Togsverd.

Brandærgerligt

Hos IT-Branchen påpeger man dog, at SKI "viser lydhørhed og bruger dialogen til reelt at evaluere både proces og resultat." 

"SKI har vurderet, at kritikken var berettiget, og har på den baggrund truffet beslutning om, at lade prækvalificeringen gå om," udtaler Mette Lundberg, direktør for Politik og Kommunikation i IT-Branchen, i en skriftlig kommentar. 

"Det er altid brandærgerligt, når en afsluttet runde skal gå om. Især for de af vores leverandører, der er blevet prækvalificerede, mens andre naturligvis vil være glade for en ny og justeret proces."

"Men SKI har altså vurderet, at der er grundlag for et større konkurrencefelt," lyder det fra hende.

Nu handler det i stedet om at få et godt resultat ud af det med så få transaktionsomkostninger og forsinkelser som muligt, forklarer hun.

Læs også: 

Efter hård kritik: Kæmpe it-udbud skal gå om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere