Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Efter hård kritik: Kæmpe SKI-udbud skal gå om

Efter kritik annullerer SKI gigantisk it-udbud, hvor en række it-firmaer ellers var prækvalificeret. Nu skal det hele gå om.

Mere end 500 ansøgere til prækvalifikation på rammeaftale 02.18 om it-løsninger og vedligehold må nu på den igen.

For selvom prækvalifikationen egentlig var gennemført og mange virksomheder fravalgt, så har SKI i dag valgt at lade processen gå om.

I en meddelelse oplyser statens og kommunernes indkøbsorganisation, SKI, at SKI har modtaget kritik "fra flere sider" omkring forløbet af prækvalifikationen.

"Vi er altid åbne over for berettiget kritik, og lytter til den. Vi har derfor gennemgået forløbet, og jeg må konstatere, at der er mulighed for at forbedre konkurrencesituationen til gavn for brugerne af aftalen i den offentlige sektor", udtaler SKI's administrerende direktør, Signe Lynggaard Madsen.

SKI har tidligere omkring it-udbud måtte krybe til korset og afblæse kæmpe udbud.
 
Og nu vil man så iværksætte en ny prækvalifikationsrunde på 02.18.

Flere virksomheder får muligheden

"Det indebærer blandt andet, at flere virksomheder nu får mulighed for at konkurrere om at blive it-leverandør på 02.18 end ved den netop gennemførte prækvalifikation."

Oprindeligt havde SKI forventet cirka 250 ansøgninger, men SKI har modtaget mere end dobbelt så mange, oplyser SKI.

"Vi har fået dobbelt så mange ansøgninger end forventet, og der er rigtig mange kvalificerede iblandt. I lyset af kritikken må vi desværre konstatere, at det antal virksomheder, vi havde lagt op til at prækvalificere, var for begrænset i forhold til at optimere konkurrencen," udtaler SKI-direktøren.

"Vi havde simpelthen ikke regnet med, at så mange kvalificerede leverandører ville ansøge. Set i bakspejlet skulle vi selvfølgelig have stoppet op og revurderet situationen tidligere", lyder det videre fra Signe Lynggaard Madsen.

SKI: Ansøgere havde svært ved skemaer
I forbindelse med den gennemførte prækvalifikation har virksomhederne skullet skrive op til tre referencer på godt en halv A4 side (2.500 anslag) hver, udfylde standardoplysninger om kontaktpersoner og økonomisk formåen i forbindelse med hver delaftale, oplyser SKI.

SKI har konstateret, at nogle af ansøgerne har haft vanskeligt ved at udfylde ansøgningerne fyldestgørende, lyder det i meddelelsen.

Udfyldelsen af ansøgningerne vil derfor også være et tema på informationsmødet, ligesom SKI vil uddybe den tekniske udbudsvejledning med råd og vink, lover SKI nu.

"SKI beklager, at prækvalifikationen skal gå om, og det er selvfølgelig ekstra ærgerligt for de virksomheder, som er blevet prækvalificeret," siger Signe Lynggaard Madsen.

"Jeg skal være den første til at beklage forløbet, men jeg håber, at branchen som helhed vil tage godt i mod beslutningen" udtaler Signe Lynggaard Madsen.

Læs også: Danske it-firmaer overvejer at droppe SKI




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere