Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Lønnedgang: Så meget er SKI-chefens løn faldet

Hun har lige taget en beslutning med økonomisk betydning for rigtig mange it-virksomheder. Men hendes egen løn er langt lavere end forgængerens. Se her, hvor meget hun tjener.

Læs også: Efter hård kritik: Kæmpe it-udbud må gå om

Så mange millioner betaler it-firmaer hvert år til SKI

It-branchen har i denne tid ekstra fokus på. hvad der sker hos indkøbscentralen SKI, hvor der årligt omsættes for milliarder af kroner på it.

Faktisk har organisationen, der tidligere har været ude i et alvorligt stormvejr, som kostede to direktører jobbet, aflyst et stort it-udbud.

Dengang blev administrerende direktør Søren Jakobsen og direktør Niels Frederiksen fyret.

Af det seneste SKI-regnskab kan man se, at de fik henholdsvis 4,4 millioner kroner og 2,6 millioner kroner i årsløn.

Imidlertid får den nye administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen en helt anden hyre.

Ifølge regnskabet er hendes løn nemlig 1,4 millioner kroner - altså en tredjedel af forgængerens.

I øvrigt er det danske it-firmaer, der betaler mest til driften af SKI.

Det kan du læse mere om her.

Gennemsnitsløn steget

SKI er konstrueret som et aktieselskab, men skal ikke tjene penge på dets aktiviteter.

Finansieringen kommer fra leverandører, der skal betale en procentsats hver gang de sælger noget på en af rammeaftalerne.

Typisk omkring en procent. I 2011 betalte it-firmaer cirka 46 millioner kroner, hvilket svarer til halvdelen af SKI's indtægter.

Ser man nærmere på SKI's interne økonomi er antallet af ansatte dalet.

Imidlertid er gennemsnitslønnen, forstået som løn, tillæg, bonus med inklusiv pension, for fuldtidsansatte steget fra 52.900 kroner til 53.300 kroner.

SKI-chef: Vores produktivitet i top

Hos SKI forklarer kunde- og kommunikationsdirektør Jan Michelsen, at organisationen løbende har optimeret driften og nedbragt omkostningerne blandt andet ved at skære ned på service- og støttefunktionerne.

"Vi fokuserer ressourcerne på kerneydelserne, som er at gennemføre udbud og tilbyde konkurrencedygtige rammeaftaler til vores kunder," udtaler han.

Og selvom man netop har måtte aflyse et stort it-udbud, så er produktiviteten meget høj, understreger han.

"SKI har gennemført flere end dobbelt så mange udbud det seneste år end tidligere set i SKI's historie, så produktiviteten er steget ganske betydeligt," forklarer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.