Artikel top billede

Så mange danske kommuner har dårlig mobildækning

Forbavsende mange danske kommuner har ingen eller ringe dækning i visse områder. Se hvor slemt det står til.

Læs også:
Sådan skal mobildækningen forbedres i kommunerne

Kommune svarer igen: Mobildækning ikke vores ansvar

Ole Sohn afkræves svar om ringe mobildækning

KL udsendte i juni 2012 et spørgeskema til landets 98 kommuner, her har 72 kommuner deltaget med besvarelser og hver udpeget op til tre områder med ringe mobildækning.

Her har 66 kommuner svaret, at de har kendskab til mobilhuller inden for deres geografi.

Rundspørgen indeholder en række andre svar, der beskriver, hvordan kommunerne oplever samarbejdet med telebranchen.

Undersøgelsen udspringer af en aftale, der i februar 2012 blev indgået af partnerne.

Aftalen indeholder en række punkter, som skal være med til at forbedre mobildækningen i kommunerne.

Kommunernes spørgeskema er afsendt til Teleindustrien, som vil analysere svarene og give de 72 kommuner en skriftlig tilbagemelding om de sorte huller.

Kommunerne fremhæver mangelfuld kommunikation

Rundspørgens hovedkonklusioner viser, at kommunerne oplever kommunikationsudfordringer i samarbejdet med teleselskaberne.

Det fremgår blandt andet, at 42 procent af kommunerne oplever, at teleselskaberne ikke orienterer kommunen om udbygningsplaner, så de kan indgå i kommunens arbejde med plangrundlag med videre.

Det fremgår også, at cirka 30 procent af teleselskabernes ansøgninger vedrørende opsætning af antenner og master er mangelfulde, skriver Kommunernes Landsforening i rapporten.

10 procent af kommunerne mener ligefrem, at de har et dårligt samarbejde med teleselskaberne.

Aftale skal sikre bedre mobildækning

KL, Danske Regioner, telebranchen og Erhvervs- og Vækstministeriet offentliggjorde den 10. februar 2012 en fempunktsplan, der skal bidrage til en bedre mobildækning i Danmark.

Parterne blev dengang enige om, at bidrage til løsning af de udfordringer, der i dag eksisterer for en øget mobildækning.

Konkret betyder det, at der skal iværksættes investeringer fra teleselskaberne på 6-6,5 milliarder kroner specifikt til udbygning af mobilnettets dækning og kapacitet over de kommende tre år.

En ny kortlægning over mobildækningen skal være med til at belyse omfanget, samt at dialogen skal øges parterne i mellem. Beskrives det i aftalen.

Læs også:
Sådan skal mobildækningen forbedres i kommunerne

Kommune svarer igen: Mobildækning ikke vores ansvar

Ole Sohn afkræves svar om ringe mobildækning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.