Artikel top billede

Kloge folk søges: Danske regioner på jagt efter it-topchefer

Danske regioner er på intens jagt efter nye it-topchefer. Se her om du matcher kravene.

Læs også:

Offentlige it-chefer hårdt ramt af spare-krav

Sådan bliver du en dygtig it-chef i det offentlige

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Hvis du render rundt med en offentlig it-chef i maven, er det måske nu du skal opdatere dit CV og få skrevet en ansøgning. 

To af de absolut tungeste it-stillinger i det offentlige Danmark er i øjeblikket ledige. Ud af de fem danske regioner søger to nu en ny it-boss.

I Region Nordjylland søger man en "stærk, dynamisk og visionær chef, som skal stå i spidsen for regionens samlede Koncern IT-afdeling."

Man kan blandt andet læse, at den nye it-chef bliver ansvarlig for 144 medarbejdere, fire kontorchefer, 15.000 brugere - og 800 servere, der er konsolideret i to datacentre med redundant backup.

Desuden skal han eller hun sikre, at man kan håndtere de 130.000 årlige henvendelser i Help Desk.

Det skal du kunne

"... der stilles høje krav til, at regionens it-løsninger skaber rammer for øget effektivitet og kvalitet i opgaveløsningen, så regionen også i de kommende år kan leve op til forventningerne om øget produktivitet i sundhedsvæsenet og øget digitalisering af arbejdsgange," lyder det blandt andet i opslaget.

Der stilles da også ganske høje krav til den kommende chef for Koncern IT i Region Nordjylland:

"Som person er Koncern IT-chefen robust, beslutsom og handlekraftig, kan bevare overblikket i pressede situationer, skabe struktur i kaos - men også navigere i kaos. Koncern IT-chefen skal turde udfordre organisationen og ledelsen og være god til at lytte."

Til gengæld kan den rette person vente "en attraktiv løn."

Her søger man også en ny it-direktør

I den anden ende af landet er den tilsvarende stilling ledig i Region Sjælland.

Der står CIO-stolen tom, fordi Michael Steen Hansen har fået job som it-chef i Rigspolitiet.

Michael Steen Hansen vandt titlen som Årets CIO i 2009 for sit arbejde i Region Sjælland, så det bliver en svær CIO at efterfølge.

Der er da også masser af krav til den nye it-topchef i opslaget:

"It-direktøren bliver en nøgleperson i den videre udvikling af Koncern IT, både strategisk, organisatorisk, driftmæssigt og samarbejdsmæssigt, og får en central placering i det nationale it-samarbejde, RSI - Regionernes Sundheds IT."

"Der er tale om en tung lederstilling med mange spændende udviklingsopgaver og med høj grad af frihed inden for de fælles rammer på en fleksibel arbejdsplads," står der i opslaget.

Kravene til de offentlige it-chefer i Danmark er skærpet betydeligt i de senere år.

Dels er it nøglen til de effektiviseringer, der er nødvendige i både kommuner og regioner, og samtidig er de offentlige it-chefer underlagt stadig strammere budgetter, hvilket har resulteret i afskedigelser i mange it-afdelinger.

Læs også:

Offentlige it-chefer hårdt ramt af spare-krav

Sådan bliver du en dygtig it-chef i det offentlige

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.