Artikel top billede

Disse firmaer kigger sultent på banebrydende fiber-ordre

Seks leverandører har vist interesse for Ringkøbing-Skjern kommunes alternative fiber-udbud. Se de interesserede leverandører her.

Læs også: Nyt fiberudbud kan blive en bombe under TDC

Som tidligere beskrevet har Ringkøbing-Skjern kommune for nylig fremsat et alternativt fiberudbud.

Udbuddet pålægger vinderen, udover ordren på fiberbredbånd til kommunen, at rulle fiber ud til samtlige borgere og virksomheder i hele kommunen, hvor maksprisen er fastsat af kommunen.

At forslaget nu har vakt politisk opsigt, glæder kun kommunen.

"Vi har det fint med, at der bliver skabt debat, og at emnet kommer på den nationale dagsorden, og vi ved godt, at vi er ude i et gråzoneområde, hvor der ikke ligger klare retningslinjer for, hvad man må og ikke må," lyder det fra Niels Erik Kjærgaard, kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern kommune.

"Vi mener, at vi har formuleret udbuddet på en måde, der overholder loven. Det er, hvad vores jurister siger efter at have gennemtrevlet materialet," siger han.

Der er ellers blevet stillet spørgsmålstegn ved, om udbuddet er et brud med den såkaldte teknologineutralitet, og om udbudsformen med en fastsat makspris er lovlig.

Uvist antal

Deadline for ansøgninger er først i slutningen af ugen, og ifølge kommunaldirektøren er det derfor for tidligt at sige noget om, hvor mange, der byder ind på opgaven.

Men seks leverandører er udtaget som prækvalificerede, hvoraf en efterfølgende er hoppet fra. Dermed har fem potentielle leverandører fået tilsendt udbudsmaterialet.

Kommunen ønsker ikke at fortælle, hvem der er hoppet fra, men de seks prækvalificerede leverandører er:

EnergiMidt, GlobalConnect, KMD, Nianet, TDC og Telia.

Hos TDC, der umiddelbart ikke kan tænkes at være begejstrede for udbuddet, da det udelukker TDCs kobber, har man netop på grund af fiberforpligtelserne endnu ikke helt besluttet, hvad man gør.

"Vi har endnu ikke taget stilling til, om vi byder. Det hænger netop sammen med den option, som kommunen kræver med i dens tilbud. Optionen har en værdi, der er rigtig mange gange større end selve leverancen til kommunen," siger Povl Damstedt Rasmussen, kommunikationsrådgiver i TDC.

Af hensyn til udbudsprocessen ønsker TDC ikke at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere