Artikel top billede

Her er mainframens fremtid

Der kan meget vel vente mainframen en spændende fremtid.

Computerworld News Service: Mainframens død har været forudsagt mange gange i årenes løb.

Resultaterne af en ny spørgeundersøgelse peger imidlertid på, at den stadig er en hjørnesten i forhold til vækst og innovation i infrastrukturen hos store virksomheder.

I en global spørgeskemaundersøgelse af 623 it-professionelle udført af CA Technologies, svarer over 72 procent af respondenterne, at mainframen er en strategisk eller en meget strategisk del af deres aktuelle og fremtidige it-planlægning.

37 procent svarer, at de planlægger at øge investeringen i software til mainframes i løbet af de næste 12 til 18 måneder.

Det er især tendenserne cloud computing, big data og enterprise mobility, der ligger til grund for den øgede investering i mainframes.

42 procent af respondenterne fra Storbritannien regner med, at mainframen bliver en strategisk platform i deres cloud computing-initiativer.

65 procent har allerede eller planlægger at godkende mobil administration af mainframen inden for de næste 18 måneder.

"Vi oplever et marked i forandring. Virksomheder over hele verden er ved at evaluere, hvordan de hurtigt tilpasser sig nye cloud-modeller og gør det muligt at levere nye forretningstjenester for at imødekomme den konstant stigende efterspørgsel på it," udtaler Mark Combs, der er senior vice president for mainframe hos CA Technologies.

"Mainframen er stadig en strategisk platform, der giver den fleksibilitet, skalerbarhed og sikkerhed, der skal til for at imødekomme disse nye service-efterspørgsler og forretningsprioriteter."

På trods af forventningerne om, at mainframen også i fremtiden kommer til at spille en stor rolle, så beskriver over to tredjedele af respondenterne, at de i løbet af de sidste 12 til 18 måneder har haft vanskeligt ved at finde tilstrækkeligt it-personale med mainframe-kompetencer.

På grund af den "aldrende arbejdsstyrke" i it-branchen er flere organisationer begyndt at mangle både interne færdigheder og viden til at administrere et komplekst mainframe-miljø, som kører missionskritiske programmer.

Hybrid-administration

Derfor er mange begyndt at søge efter medarbejdere med tværfaglige kompetencer.

Langt de fleste af respondenterne planlægger at implementere en eller anden form for hybrid-administration på tværs af platforme i løbet af de næste 12 måneder.

"Med de hybride systemer i dag er de samme administrations-kompetencer relevante både for mainframes og distribuerede arkitekturer - det gælder både i et hardware- og softwaremæssigt perspektiv," kommenterer James Governor, der er stifter af analysefirmaet RedMonk.

"Selvfølgelig er specifik faglig erfaring stadig relevant, men en eventuel mangel bør ikke være grund til, at man undlader at investere i mainframes."

Læs også_

Her er IBM's nye og vilde mainframe.

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk.

IBM åbner for rivaler på mainframe-markedet.

Derfor kommer cloud aldrig til at slå mainframen.

Derfor er din mainframe stadig cool.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.