Artikel top billede

Her er vinderen af stort kontroversielt it-udbud

Vinderen af omstridt it-udbud, hvor en lang række myndigheder er gået sammen, er nu fundet.

Læs også:

Dansk Industri om stort it-udbud: "Makværk"

Fem firmaer kæmper i stort esdh-udbud

Virksomheden Ditmer er netop blevet valgt som vinder af et it-udbud, hvor en lang række myndigheder er gået sammen i det såkaldte SBSYS-samarbejde.

Det oplyser kommunaldirektør i Hedensted Kommune og formand for SBSYS-klubben, Jesper Thyrring Møller, i en pressemeddelelse.

Heri oplyses også, at "konstruktionen, hvor offentlige instanser deler samme system, har mødt kritik fra it-leverandører, der gerne vil udvikle og sælge systemer til hver enkelt enhed, og som derfor har indklaget SBSYS til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen."

Men såvel styrelsen som certificerede it-advokater, der har gennemgået konstruktionen, "blåstempler" samarbejdet, lyder det i meddelelsen.

Politiker bakker op

94 myndigheder er med på rammeaftalen. Men i første omgang er 15 kommuner sammen med Region Midtjylland og Miljøministeriet gået i gang.

I pressemeddelelsen får samarbejdet i øvrigt opbakning fra politisk hold. Således hilser it-ordfører for Det Radikale Venstre, Andreas Steenberg, samarbejdet velkommen.

"Det er et område (it-området), hvor kommunerne har mange identiske opgaver, og derfor kan de opnå store gevinster ved at dele viden og systemer i stedet for at bruge sparsomme ressourcer på reelt at betale for de samme moduler flere gange," udtaler han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere