Artikel top billede

Drastisk spor-skifte: Dansk top-CIO får nyt job

Carlsbergs tidligere CIO skifter retning i karrieren. Nu skal det handle om fordybelse og ikke om at barbere budgetter. Læs om hans nye job her.

Læs også:

Carlsbergs CIO sat på porten i al stilhed

Carlsberg henter it-chef hos Danfoss

Interview: Han har siddet som top-CIO i nogle af landet største virksomheder, og i 2007 vandt han titlen som Danmarks dygtigste CIO.

Men nu rykker Kenneth Egelund Schmidt over på den anden side af skrivebordet.

"I mine tidligere job var mit primære fokus på daglig drift og personaleansvar. Nu glæder jeg mig til at koncentrere mig om næste skridt: Fordybelse og personlig udvikling," fortæller han til Computerworld.

Derfor er takkede Kenneth Egelund Schmidt ja, da PA Consulting Group (PA) bad ham være styrmand på konsulenthusets satsning på manufacturing-markedet.

I sin nye stilling, som han tiltrådte den 1. oktober, får han ansvar for at udbygge området, som primært dækker produktionsvirksomheder.

Nu til noget helt andet

Med det nye job kommer kalenderen til at se anderledes ud for Kenneth Egelund Schmidt.

"Jeg skifter drastisk om på, hvad jeg bruger min tid på, når jeg nu bliver jeg rådgiver for mine tidligere CIO-kollegaer," siger han.

"Nu får jeg tid til at sætte fokus på enkeltområder og biddrage til dagsordenen rundt omkring i direktionerne."

Hvad kommer skiftet til at betyde i praksis?

"Jeg kommer i større omfang til at beskæftige mig med det, som betyder noget for mig, eksempelvis udvikling. Til gengæld kommer jeg til at beskæftige mig mindre med ledelse og mindre med drift, hvilket passer mig rigtig godt," siger den tidligere Carlsberg-CIO.

Har drift været en meget tung post i dine tidligere job?

"Når man er CIO, så er man lidt splittet. Man skal både være frontkæmper på forretningsstrategien, og så skal man sørge for at it-delen fungerer, men driften har første prioritet."

"Mit tidligere job handlede i stort omfang om oprydning, globalisering og effektivisering. Jeg savnede udviklingsopgaverne, som jeg kan hellige mig helt og holdent nu," fortæller han.

"Mange CIO'er står overfor krav om at skære meget hårdt i driften samtidig med, at der stilles højere krav. Det er min opfattelse, at mange it-chefer føler, at dagsordenen bliver sat for dem, hvilket gør folk reaktive. Udviklingen er uhyre hurtig, og derfor er min vurdering, at mange CIO'er hele tiden føler sig lidt på bagkant, hvilket også var tilfældet for mig."

Hvad er det, som du kan bidrage med i PA?

"Jeg er god til at bryde tingene ned, så de giver mening og bliver praktiske. Samtidig vil jeg gerne biddrage med løsninger, der gør en forskel. Det betyder meget, at tingene bliver eksekveret rigtigt, og det får jeg tid til at sætte fokus på."

Hvad kommer du til at savne fra din 'gamle' verden?

"Det dejligt at have direkte indflydelse på beslutninger i en virksomhed, og jeg skal nok lige vænne mig til, at jeg ikke har på samme måde. Men når det er sagt, så tror jeg ikke, at jeg vil savne CIO-verdenen. Jeg ser det nok lidt som en lettelse og en ny chance for at fordybe mig mere i it-spørgsmål og udvikling," siger Kenneth Egelund Schmidt.

"Det er et hårdt job at være CIO, og det er også en del af begrundelsen for, at jeg skifter stol."

Hvad bliver din første opgave i PA?

"Nu skal jeg lige falde til og klædes på med de værktøjer, som PA anvender. Jeg får derved et solidt rammeværk, der giver en mere fast struktur i arbejdsprocessen. Parallelt med det skal jeg se på de muligheder og udfordringer, der er i Danmarks store virksomheder, samt hvordan de kan håndteres."

Læs også:

Carlsbergs CIO sat på porten i al stilhed

Carlsberg henter it-chef hos Danfoss
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.