Artikel top billede

Ananth Krishnan er global teknologidirektør hos Tata TCS.

Tata-topchef vil samarbejde med danske start-ups

Teknologidirektør fra indisk kæmpefirma har konkrete planer om samarbejde med danske opstartsfirmaer. Se her, hvad han forventer at få ud af samarbejdet.

It-kæmpen Tata TCS har indenfor de næste par måneder planer om at igangsætte et samarbejde med en eller flere konkrete danske start-ups og med universitetsverdenen.

Det fortæller global teknologidirektør Ananth Krishnan fra Tata TCS, der siden overtagelsen af it-kontrakter hos TDC for milliarder, er blevet langt mere synlig på det danske marked.

"Det der i løbet af det seneste års tid har gjort mig interesseret i Danmark, er de særlige muligheder der findes, set fra min stol som ansvarlig for forsknings- og udviklingsafdelingen, såvel som vores globale partnernetværk inden for innovation," siger han.

Usædvanligt mange besøg

Da teknologichefen tirsdag besøgte Danmark, var det faktisk tredje gang i år han kom forbi landet. Og det er usædvanligt, fortæller han.

"Det er ikke så mange lande jeg har besøgt tre gange det samme år. Det der bringer mig hertil, er muligheden for at lære, hvordan jeg kan bruge det danske teknologimiljø og akademiske miljø som løftestang, og forbinde dem med mit globale innovationsnetværk," fortæller han.

Hvilke firmaer han forventer at indlede at samarbejde med, vil han ikke ud med på nuværende tidspunkt.

"Indtil jeg for udarbejdet rammerne for aftalerne med firmaerne, kan jeg fortælle, hvilke områder der ser ud til at være interessante," siger han.

Findes her, ikke i Silicon Valley.

Han fortæller, at et områderne er designområdet, hvor der bliver skabt interessante ting som er rare at bruge, røre ved og mærke.

"Ikke blot i forhold til softwarens brugervenlighed, som selvfølgelig er på plads, men også fysiske produkter. Det er evner, som jeg ser som meget stærke i denne region."

Han fortæller, at han under sidste besøg brugte næsten en hel dag på at se forskellige firmaers præsentationer og også besøgte universiteter og uddannelsessteder.

"Det slog mig, at det her formentlig ikke noget jeg vil møde i Silicon Valley. Så det er en styrke," siger han.

Men det er ikke nødvendigvis det eneste interessante område i Danmark for Tata TCS, fortsætter han.

Design af produkter og tjenester på mobility-området kunne også ende med at være interessante. fortæller han.

"Så vi er ved at undersøge en hel del, set fra et globalt teknologiperspektiv," siger han om Danmark.

Læs også:

Indisk it-gigant: Sådan vil de danske chefer have det.

Indisk it-gigant i Danmark: Her skal vi tjene pengene.

Indisk gigant buldrer ind: Sådan ser vi det danske marked.

Her er gevinsten for Tata

Virksomhedens innovationsnetværk, som de kalder TCS Coin
(Co-Innovation Network), har flere dele.

Blandt andet interesserer firmaet sig for det spirende økosystem, med unge nystartede virksomheder, der gør interessante ting med teknologi. Netværket startede ifølge Ananth Krishnan i Silicon Valley i 2004.

"Vi arbejder sammen med dusinvis af start-ups, uden at investere i dem eller købe dem, men jeg hjælper dem med at forme deres strategi, sådan at deres produkter og services kan forenes med ting fra TCS' udviklingslaboratorier og blive succesfulde på det globale marked," siger han.

Interessante cases

It-giganten er i færd med systematisk at udvide netværket i andre regioner.

"Så jeg er i gang med at undersøge og forstå, hvilke muligheder der findes i København og Danmark. Og vi er ret glad for at se, at der er en eller to meget interessante cases. Vi har ikke formelt lanceret Coin-netværket her, men det kunne ske i løbet i af de næste par måneder," siger han.

Det samme gør sig ifølge Ananth Krishnan gældende med universitetsnetværket, der også ligger under hans ansvarsområde.

"Jeg kommer tilbage til januar for at etablere forbindelser og lære om markedet og har allerede brugt en del tid med det under mit sidste besøg," siger han.

Vil udvikle sammen med kunder

Men det er ikke kun unge firmaet, der er interessante for den globale teknologidirektør. En anden vigtig strategi er at afsøge mulighederne for at udvikle nye produkter i samarbejde med firmaets kunder.

"I min verden er Danmark selvfølgelig en strategisk tilstedeværelse i Norden, det er vores ældste repræsentation og vi laver god forretning her."

"Men som CTO er det jeg kan lære af it-økosystemet også meget interessant. Jeg holder som sagt mere øje med Danmark dette år end tidligere, for at finde af, hvilke innovative ideer jeg kan indgå parterskab om," siger Ananth Krishnan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere