Hackere stjæler data om tusindvis af studerende

Et universitet er blevet hacket og har fået stjålet personoplysninger om mange tusinde studerende og ansatte.

Computerworld News Service: Et indbrud i datanetværket på et college i Florida kompromitterede personoplysninger om 279.000 studerende og ansatte, offentliggjorde Floridas undervisningsministerium onsdag.

I en tidligere pressemeddelelse mandag oplyste Northwest Florida State College i Niceville, at et brud på sikkerheden i dets computersystemer havde kompromitteret personoplysninger om 3.200 nuværende og tidligere medarbejdere.

Disse data blev kompromitteret mellem 21. maj og 24. september af personer udefra og indeholder personoplysninger såsom navn, fødselsdato, direct deposit-bankoplysninger inklusiv kontonummer og social security-nummer.

Onsdag offentliggjorde dette college, at det efter nærmere undersøgelser havde fundet ud af, at hændelsen involverede meget mere end kompromittering af personoplysningerne om de godt 3.000 ansatte, hvoraf visse indeholdte fortrolige økonomiske oplysninger.

Herudover var der blevet kompromitteret registreringer om cirka 76.000 studerende ved Northwest College inklusiv personhenførbare oplysninger samt registreringer inklusiv navn, social security-nummer, fødselsdato, etnisk baggrund og køn om yderligere 200.000 studerende i hele staten, som kvalificerede til Bright Futures-legater i skoleårene 2005/6 og 2006/7.

Politimyndigheder på både lokalt, delstatsligt og forbundsstatsligt niveau efterforsker ifølge undervisningsministeriet hændelsen.

"Selvom nogle af kontaktoplysningerne er forældede, vil vi forsøge at komme i kontakt med hver eneste studerende, hvis personoplysninger muligvis er blevet stjålet," udtaler universitetsrektor Randy Hanna fra Florida College System, som Northwest Florida State College hører under sammen med i alt 28 offentlige state og community colleges, i en pressemeddelelse.

Mindst 50 ansatte har været udsat for identitetstyveri som resultat af data-indbruddet, fortæller college president Ty Handy i et notat til medarbejderne mandag.

Hackerne havde ifølge Handy adgang til en enkelt mappe med adskillige filer på den centrale server og var i stand til at sammenstykke de oplysninger, der var nødvendige for at gøre identitetstyveriet muligt, fra forskellige filer, selvom ingen fil i sig selv indeholdte et komplet sæt personoplysninger om noget enkeltindivid.

"Vi tror, at dette var et professionelt koordineret angreb udført af en eller flere hackere," tilføjer Handy.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere