Artikel top billede

Bus- og togkort afløses af virtuelt kort til smartphone

Det klassiske månedskort til busser og tog bliver afløst af et periodekort til smartphones og andre mobile platforme.

Læs også: Prisen på det digitale Rejsekort eksploderer.

Det er pendlere hos Sydtrafik i den jyske del af Region Syddanmark, der som de første i Danmark har muligheden for at bruge deres smartphone som periodekort.

Hos Sydtrafik er der klare forventninger om, at 20 procent af kunderne i løbet af en kort årrække har skiftet deres månedskort ud med enten periodekortet til smartphone eller til det nye Rejsekort.

Sydtrafiks app til periodekort kan også bruges til at købe og downloade almindelige busbilletter.

20 procent af Sydtrafiks kunder er faste pendlere, og det virtuelle periodekort til smartphone en oplagt mulighed for dem, afdelingsleder hos Sydtrafik, Troels Keilgaard. 

"Alle mennesker har efterhånden deres mobiltelefon med overalt og er vant til at købe varer via nettet. Vi forventer, at alle vores pendlere i løbet af en kort årrække enten bruger periodekortet eller Rejsekortet," siger han. 

DSB lancerede forrige år en sms-løsning, hvor man kan købe billetter og klippe kort via telefonen, og den benyttes flittigt.

Det kan du læse om her.

Undgår snyd og røveri

Sydtrafiks Mobilbillet app kan bruges på iPhone, iPad, iPod touch eller Android mobil til en flat rate og ubegrænset antal rejser.

App'en kan hentes gratis i App Store eller Google Play.

Når periodekortet er ved at udløbe, får man automatisk besked.

"Hvis man skifter telefonen ud, har man stadig adgang til sit periodekort, da informationerne ligger på en server," forsikrer Troels Keilgaard.

Ifølge Troels Keilgaard indgår de nye elektroniske platforme i høj grad også i en sikkerhedsstrategi, der handler om at nedbringe pengemængden i busserne. Samtidig er det lettere at undgå snyd, fordi billetten ikke kan videresendes. En brugt billet forsvinder, når den er udløbet

Besparelser og nye kunder

Sydtrafik har udviklet løsningen i samarbejde med den fynske virksomhed Kofoed & Co, der har udviklet mobilløsninger for en række trafikselskaber i Danmark.

Herfra melder direktør Christian Meisner Kofoed om stor interesse for den nye løsning til periodekortet. Han forudser, at der i de kommende år vil komme flere trafikselskaber på banen.

"Det giver både nye kunder og sparer trafikselskaberne for en masse administration," siger Christian Meisner Kofoed.

Det gamle periodekort forventes at udgå fra sommeren 2014, hvor periodekortfunktionen på Rejsekortet forventes sat i drift.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere