Artikel top billede

Smartphones kører hurtigere end Rejsekortet

Meget tyder på, at smartphones overhaler det efterhånden herostratisk berømte Rejsekort som betalingsmiddel i busser og tog.

I dag købes op mod hver fjerde enkeltbillet til tog, bus og metro ved hjælp af mobiltelefonen, og flere eksperter spår, at den avancerede smartphone kommer til at spille en væsentlig rolle i den kollektive transport fremover.

Og bliver den spådom til virkelighed, risikerer det digitale Rejsekort at få endnu større problemer, end tilfældet allerede er i dag, hvor det stadig er langt fra landsdækkende.

hjemmesiden rejsekort.dk kan man se, hvor i landet det er muligt at betale sin rejse med det chipbaserede plastickort.

Gennem de sidste tre-fire år har Computerworld skrevet et væld af artikler om Rejsekortet. Se en oversigt over artiklerne her.

Kortet får dumpekarakter

Om få år kan en moderne smartphone det samme som det er planen, at det stærkt forsinkede Rejsekort skal kunne.

"Det, smartphonen kan, minder meget om det, du kan med rejsekortet. Det er en teknologi, der bliver brugt mange steder i dag - for eksempel i Japan og Tyskland, hvor man bruger smartphonen til betaling i metroen," siger Ken Friis Larsen, fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet til MetroXpress.

Faktisk bliver der i øjeblikket solgt flere end 14.000 sms-billetter om dagen, mens der er solgt 50.000 klippekort via sms, siden DSB lancerede konceptet i marts i år.

Ken Friis Larsen håber, at Rejsekort A/S har forberedt sig på, at masser af rejsende vil foretrække at bruge deres mobiltelefon frem for Rejsekortet til at scanne ind og ud af tog og busser ved rejsens begyndelse og afslutning.

"Det, man kan frygte, er, at de har valgt en platform, som ikke er nem at skifte til smartphones," siger Ken Friis Larsen til MetroXpress.

Betalingskorteksperten Henning N. Jensen fra konsulentfirmaet Pluscon har adskillige gange vendt tommelfingeren nedad for projektet, og han giver fortsat kortet dumpekarakter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere