Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

VMware Fusion 5 bringer Windows ind på Mac'en. Der findes en række andre løsninger til samme formål.

Vi køber stadig flere Mac - og kører Windows på dem

Et stigende antal virksomheder har kig på Macs - og så skal de gerne kunne køre Windows.

Læs også:

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Windows mod Mac: Hvem vinder på din arbejdsplads?

Det kan godt være, at en del it-chefer er begyndt at kigge mod Mac-verdenen

Men selvom flere vælger at bringe Macs ind i virksomheden, er der dog tilsyneladende stadig et behov for at kunne tilgå Windows.

Blandt de mest populære løsninger til formålet finder man VMware Fusion, Parallels Desktop, Citrix' løsninger og VirtualBox.

Apple tilbyder også selv sin Boot Camp-løsning, der gør det muligt at installere Windows på selve Mac'en, så man kan boote i Microsofts styresystem.

"Apple har intet ønske om eller planer om at sælge eller supportere Windows, men mange kunder har udtrykt interesse for at køre Windows på Apples overlegne hardware nu, hvor vi anvender Intel-processorer," lød det fra Apple i 2006, da det blev muligt at køre Windows på Macs.

Mac understøtter mange standarder

Siden er også en række tredjeparts-løsninger kommet til, der alle kan hjælpe Mac-brugere med adgang til Windows.

Interessen for de løsninger er til stede, selvom Mac-platformen i dag i det store hele understøtter de samme standarder og teknologier som Windows.

"Macs kan være gode "corporate citizens" i Windows-centrerede miljøer med indbygget understøttelse af Exchange, åbne internet-standarder som SMTP, IMAP, CalDAV, CardDAV, UNIX, HTML5 klient support og integration til Active Directory," skriver Forrester-rådgiver David Johnson i et blogindlæg.

Samtidig kan der dog i mange tilfælde være behov at køre applikationer fra Windows-miljøet, som ikke umiddelbart kan fungere på Mac'en.

Sådan fungerer Windows på Mac

Der findes efterhånden en række løsninger, der gør det muligt at køre et Windows-miljø på en Mac.  

Forresters David Johnson nævner blandt andet: 

"Indirekte understøttelse af Windows-baserede applikationer og Internet Explorer kan opnås med klient-virtualisering som Citrix XenApp, XenDesktop og VMware View til hostede virtuelle desktoppe ..."

" ... eller værktøjer som MokaFive, Parallels og VMware Fusion til lokale virtuelle desktoppe, mens Centrify og GroupLogic letter integrationen med Windows-politikker for fildeling og Active Directory."

Sådan fungerer det

Vi har herunder samlet tre videoer, der viser, hvordan man eksempelvis kan få adgang til Windows fra en Mac.

Parallels 8:

VMware Fusion 5:

Boot Camp:

Læs også:

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Windows mod Mac: Hvem vinder på din arbejdsplads?

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

It-chefer: Sådan er det at arbejde med Macs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.