Artikel top billede

VMware Fusion 5 bringer Windows ind på Mac'en. Der findes en række andre løsninger til samme formål.

Vi køber stadig flere Mac - og kører Windows på dem

Et stigende antal virksomheder har kig på Macs - og så skal de gerne kunne køre Windows.

Læs også:

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Windows mod Mac: Hvem vinder på din arbejdsplads?

Det kan godt være, at en del it-chefer er begyndt at kigge mod Mac-verdenen

Men selvom flere vælger at bringe Macs ind i virksomheden, er der dog tilsyneladende stadig et behov for at kunne tilgå Windows.

Blandt de mest populære løsninger til formålet finder man VMware Fusion, Parallels Desktop, Citrix' løsninger og VirtualBox.

Apple tilbyder også selv sin Boot Camp-løsning, der gør det muligt at installere Windows på selve Mac'en, så man kan boote i Microsofts styresystem.

"Apple har intet ønske om eller planer om at sælge eller supportere Windows, men mange kunder har udtrykt interesse for at køre Windows på Apples overlegne hardware nu, hvor vi anvender Intel-processorer," lød det fra Apple i 2006, da det blev muligt at køre Windows på Macs.

Mac understøtter mange standarder

Siden er også en række tredjeparts-løsninger kommet til, der alle kan hjælpe Mac-brugere med adgang til Windows.

Interessen for de løsninger er til stede, selvom Mac-platformen i dag i det store hele understøtter de samme standarder og teknologier som Windows.

"Macs kan være gode "corporate citizens" i Windows-centrerede miljøer med indbygget understøttelse af Exchange, åbne internet-standarder som SMTP, IMAP, CalDAV, CardDAV, UNIX, HTML5 klient support og integration til Active Directory," skriver Forrester-rådgiver David Johnson i et blogindlæg.

Samtidig kan der dog i mange tilfælde være behov at køre applikationer fra Windows-miljøet, som ikke umiddelbart kan fungere på Mac'en.

Sådan fungerer Windows på Mac

Der findes efterhånden en række løsninger, der gør det muligt at køre et Windows-miljø på en Mac.  

Forresters David Johnson nævner blandt andet: 

"Indirekte understøttelse af Windows-baserede applikationer og Internet Explorer kan opnås med klient-virtualisering som Citrix XenApp, XenDesktop og VMware View til hostede virtuelle desktoppe ..."

" ... eller værktøjer som MokaFive, Parallels og VMware Fusion til lokale virtuelle desktoppe, mens Centrify og GroupLogic letter integrationen med Windows-politikker for fildeling og Active Directory."

Sådan fungerer det

Vi har herunder samlet tre videoer, der viser, hvordan man eksempelvis kan få adgang til Windows fra en Mac.

Parallels 8:

VMware Fusion 5:

Boot Camp:

Læs også:

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Windows mod Mac: Hvem vinder på din arbejdsplads?

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

It-chefer: Sådan er det at arbejde med Macs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere