Artikel top billede

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering

Markedet har ikke udviklet sig som forventet. Alligevel tror Citrix stadig på, at desktop-virtualisering kan blive mange penge værd. Se hvorfor her.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene

Salget af virtuelle desktops (VDI) vokser hos it-selskabet Citrix i Danmark.

Dog ikke vildt og voldsomt.

VDI i form af produktet XenDesktop står således i første halvår af 2012 for 75 procent af væksten i omsætningen hos den amerikanske it-virksomhed i Danmark, når man spørger selskabet danske landechef, Mads Skalbo.

"Ingen tvivl om, at VDI vokser, men vi kan også konstatere, at udviklingen af markedet ikke har vokset så stærkt, som vi troede, det ville," fortæller Mads Skalbo.

Han forklarer, at en af udfordringerne i VDI-salget har været, at teknologien skal skubbe gammel teknologi til side først, selv om Citrix sammen med konkurrenten fra VMware for godt fem år siden udskreg VDI som den næste store virtualiseringsbølge på højde med servervirtualisering.

Glem one-size-fits-all

VDI-bølgerne er ikke gået så højt, som det blev forventet i forrige årti.

Mads Skalbo fremhæver i den sammenhæng, at man måske ikke skal hænge sig så meget i tekniske termer som eksempelvis VDI (virtuel desktop infrastruktur), men i stedet fokusere på, hvad kunderne reelt vil have.

"Vores kunder har et behov i forhold til at få adgang til data, filer og applikationer, og det kan vi løse på mange måder," siger Mads Skalbo.

Han henviser her til, at Citrix er leveringsdygtig i applikationslevering med blandt andet et af selskabets flagskibsprodukter, XenApp.

"Vi mener ikke, at en one-size-fits-all-løsning er det rigtige, og derfor har vi flere produkter end den rene VDI-løsning," siger han.

Han tilføjer, at Citrix rent faktisk hjælper store kunder med at nedskalere licenser fra VDI til XenApp, hvis det er i kundens interesse.

Taber gerne penge på kort bane

Det betyder reelt, at kunden lægger færre penge hos Citrix.

"Det er meget kortsigtet hele tiden at forsøge at sælge den dyreste løsning, og vi vil da gerne bevare vores kunder i det lange løb," fortsætter Mads Skalbo.

Så udbredt er VDI i Danmark

Citrix danske landechef vil dog på ingen måde afvise, at VDI fremover kan blive et stort hit, selvom flere it-forhandlere, som Computerworld har talt med, påpeger, at VDI-festen måske er ved at være slut, inden den overhovedet kom i gang. 

"Jeg tror, vi først kun lige er ankommet til festen," siger den danske landechef fra et selskab, der har store økonomiske interesser i at sælge VDI.

Hver tredje bruger VDI i Danmark

At VDI-festen ikke er helt uden puls, viser tal fra it-analysehuset IDC, som i september udførte en spørgeskemaundersøgelse omkring VDI-brugen i Danmark.

Her tilkendegav 31 procent af de danske virksomheder med 10 eller flere ansatte, at de bruger desktop virtualisering i højere eller mindre grad, og 17 procent svarede, at de overvejer det.

IDC-analytiker Anders Elbak peger på, at for mange er VDI et overkill, og ofte er det økonomien, som stopper den slags projekter.

"I modsætning til server-virtualisering giver VDI meget små umiddelbare besparelser. For at få business casen til at gå op, er virksomhederne nødt til at dokumentere værdien af de opnåede fordele ved eksempelvis at give medarbejderne mobile desktops, der kan anvendes på forskellige pc'er og andre devices," udtaler Anders Elbak.

Samtidig peger han på, at en international IDC-undersøgelse fra 2011 fremhæver Citrix som markedsledende inden for desktop virtualiseringen med VMware lige i hælene.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.