Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SAP til brugere efter brok: I skal bare overholde aftalerne

Har man indgået en kontrakt på sine SAP-softwarelicenser, skal betingelserne overholdes, siger SAP-chef.

Læs også: SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

SAP-brugerne i England og Irland er trætte af at betale for SAP-licenser, når de render ind i situationer, hvor de ikke længere har behov for softwaren.

De mener, at SAP bør tillade kunderne at 'parkere' ubrugte licenser i de tilfælde, hvor et program ikke længere benyttes som følge af omstruktureringer eller afskedigelser i virksomheden.

95 procent af dem siger i en undersøgelse, at SAP's licensregler er ude af kontrol, og at det overvejende skyldes SAP's ekspanderende produktportefølje.

Det er især svært at holde styr på de moduler, som SAP-systemet installerer automatisk, mener de.

En aftale er en aftale

Men der er ikke hjælp at hente fra SAP.

Har man indgået en kontrakt, skal den holdes, lyder svaret fra SAP's globale chef for brugergruppe-relationer, Yasmin Awad.

"For eksisterende kontrakter gælder det, at aftalerne skal overholdes. Det er derfor, vi diskuterer sagerne individuelt med vores kunder," siger hun til Computerworld.

Hun peger på, at der til gengæld er andre muligheder, når kunderne skal købe nyt SAP-software.

"Hvis det er fleksibilitet, man er ude efter, kan man leje SAP-programmer på en såkaldt OnPremise-aftale, eller man kan vælge en OnDemand-løsning. Det samarbejder vi med vores brugergrupper om at udbrede kendskabet til," siger hun.

Hvad vil SAP gøre for at imødekomme kritikken fra SAP-brugerne i England og Irland?

"SAP tager sine kunder meget alvorligt, og vi samarbejder med SAP-brugergrupperne med at forstå deres behov og komme frem med løsninger. Når det handler om prisgennemsigtighed i vores licensmodeller, har vi allerede opnået resultater sammen med brugergrupperne, som vil være tilgængelige om kort tid," siger Yasmin Awad.

Vigtige brugergrupper

Hun mener, at samarbejdet med verdens SAP-brugergrupper er vigtig og har skabt en proces, som giver kunderne al den nødvendige information om SAP-softwares livscyklus.

Desuden arbejder SAP på en opdateret licens-guide, en FAQ, der besvarer oftest stillede spørgsmål og på at skabe et generelt bedre overblik over SAP's licensregler.

"Vi arbejder også på at opfylde brugernes store ønske om nye SAP-løsninger til mobil og cloud," siger Yasmin Awad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere