Artikel top billede

SAP til brugere efter brok: I skal bare overholde aftalerne

Har man indgået en kontrakt på sine SAP-softwarelicenser, skal betingelserne overholdes, siger SAP-chef.

Læs også: SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

SAP-brugerne i England og Irland er trætte af at betale for SAP-licenser, når de render ind i situationer, hvor de ikke længere har behov for softwaren.

De mener, at SAP bør tillade kunderne at 'parkere' ubrugte licenser i de tilfælde, hvor et program ikke længere benyttes som følge af omstruktureringer eller afskedigelser i virksomheden.

95 procent af dem siger i en undersøgelse, at SAP's licensregler er ude af kontrol, og at det overvejende skyldes SAP's ekspanderende produktportefølje.

Det er især svært at holde styr på de moduler, som SAP-systemet installerer automatisk, mener de.

En aftale er en aftale

Men der er ikke hjælp at hente fra SAP.

Har man indgået en kontrakt, skal den holdes, lyder svaret fra SAP's globale chef for brugergruppe-relationer, Yasmin Awad.

"For eksisterende kontrakter gælder det, at aftalerne skal overholdes. Det er derfor, vi diskuterer sagerne individuelt med vores kunder," siger hun til Computerworld.

Hun peger på, at der til gengæld er andre muligheder, når kunderne skal købe nyt SAP-software.

"Hvis det er fleksibilitet, man er ude efter, kan man leje SAP-programmer på en såkaldt OnPremise-aftale, eller man kan vælge en OnDemand-løsning. Det samarbejder vi med vores brugergrupper om at udbrede kendskabet til," siger hun.

Hvad vil SAP gøre for at imødekomme kritikken fra SAP-brugerne i England og Irland?

"SAP tager sine kunder meget alvorligt, og vi samarbejder med SAP-brugergrupperne med at forstå deres behov og komme frem med løsninger. Når det handler om prisgennemsigtighed i vores licensmodeller, har vi allerede opnået resultater sammen med brugergrupperne, som vil være tilgængelige om kort tid," siger Yasmin Awad.

Vigtige brugergrupper

Hun mener, at samarbejdet med verdens SAP-brugergrupper er vigtig og har skabt en proces, som giver kunderne al den nødvendige information om SAP-softwares livscyklus.

Desuden arbejder SAP på en opdateret licens-guide, en FAQ, der besvarer oftest stillede spørgsmål og på at skabe et generelt bedre overblik over SAP's licensregler.

"Vi arbejder også på at opfylde brugernes store ønske om nye SAP-løsninger til mobil og cloud," siger Yasmin Awad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Skal du rejse til sommer? Sådan kommer det europæiske coronapas til at fungere
Et nyt cornapas er på vej fra EU, der skal sikre at unionen igen skal kunne lukke op for landegrænser mellem de 27 medlemslande. Sådan fungerer teknologien - og sikkerheden - bag passet.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.