Artikel top billede

Sådan så dr.dk ud, da Googles robotter onsdag klokken 14.03 kom forbi.

Ukendt it-fejl tvang DR i nødberedskab

DR leder stadig efter årsagen til it-fejl, som har tvunget nyhedssitet dr.dk i nødberedskab.

En af Danmarks mest besøgte hjemmesider, nyhedssitet dr.dk, var onsdag ramt af en ukendt fejl, som det meste af dagen betød, at det ikke var muligt for personalet at opdatere nyheder eller andet indhold på siden.

Hos DR fortæller centerchef for webapplikationer, Christian Christensen, at det torsdag formiddag endnu er usikkert, hvad der var årsag til problemerne, men at husets egne eksperter stadig arbejder på at finde den.

"Det vi har fokus på lige nu, er en intern integration, som lægger indhold i databasen bag vores CMS-system," fortæller han, men understreger, at der endnu er tale om en arbejdstese.

Løb løbsk

Han fortæller, at folkene onsdag gjorde en række tiltag for at få sitet op at køre. Men gisningen går på, at den automatiserede integration, der leverer indhold til databasen var løbet løbsk, og at der var så meget belastning på den, at der ikke kom ting ud på dr.dk.

"Det er så langt vi er lige nu," siger han, og fortæller, at man arbejder videre på at kortlægge årsagern til hændelsen.

Samtidig er det stadig usikkert, om det var dette problem alene, som forårsagede det daglange problem.

Reserve-side lagt på

Midt på eftermiddagen besluttede DR onsdag at skifte den fejlramte hjemmeside ud med et antikt udseende nødsite, som gjorde det muligt for organisationen at få nyheder ud til licensbetalerne.

Her oplyste DR, at der ikke var nogen tidshorisont på at løse fejlen, som skyldtes overbelastede systemer.

Omkring klokken 16 lykkedes det imidlertid DR at få den rigtige hjemmeside i luften igen med opdaterede nyheder.

Komplekse systemer

Christian Christensen fortæller, at der er tale om komplekse systemer, og at en fejl ét sted kan påvirke ting andre steder.

"Det er selvfølgelig nogle komplekse systemer, og de systemer hænger sammen. Og hvis der sker noget der ene sted, så kan det påvirke noget et andet sted," siger han.

DR er kendt for at have mange decentralt styrede systemer, som er integrerede på kryds og tværs, med dr.nu ovenpå.

Og det er ifølge Cristian Christensen antallet, størrelsen og kompleksiteten af systemerne, som gør, at det ikke på kort tid er muligt at afgøre, præcis hvad årsagen til problemet var.

Ingen hackere

Men han fortæller, at der er tale om en datafejl eller en teknisk fejl, og at hackerangreb og lignende ting er udelukket.

Fejlen påvirkede ikke streamet indhold ellers andre af DR's digitale tjenester, fortæller centerchefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.