Artikel top billede

Administrerende direktør Jakob H. Kraglund forklarer, hvorfor Traen trak sig fra omstridt it-udbud.

Firma trak stikket til omstridt it-udbud: Spild af tid

Kendt firma i ESDH-branchen trak sig ud af kontroversielt udbud.

Læs også:

Dansk it-kæmpe raser: Udbuds-vinder givet på forhånd

Hård kritik: Stort dansk it-udbud er ren skueproces

ESDH-leverandøren, der leverer systemer til en stribe kommuner, blev i første omgang prækvalificeret til det kontroversielle SBSYS-udbud.

Men på trods af at rammeaftalen potentielt indeholder 94 kunder, så trak Traen sig fra udbuddet.

"Vi valgte ikke at komme med et bud," fortæller administrerende direktør Jakob H. Kraglund fra Traen.

Han forklarer, at selskabet undervejs simpelthen vurderede, at brugerklubben slet ikke var interesseret i at få glæde af Traens mangeårige erfaring og standardprodukter på området, men udelukkende ville købe ressourcer til at udvikle deres eget system.

"Derfor ville vi ikke spilde tid på det," siger han.

Skeptisk overfor konstruktionen

Imidlertid er Jakob H. Kraglund stærkt skeptisk overfor hele konstruktion og det tilhørende udbud.

"Hvorfor skal offentlige myndigheder udvikle deres eget system, når der findes masser af løsninger i et stærkt konkurrencepræget marked?" spørger han.

Tidligere har ITEK under Dansk Industri kaldt udbuddet en "skueproces" og it-kæmpen Fujitsu har fortalt, at kun Ditmer A/S kunne vinde udbuddet.

Brugerklub: Spild af alles tid

Hos brugerklubben SBSYS gør formand Helle Berg, der også er digitaliseringschef i Struer Kommune, det klart, hvad man forventede i forbindelse med udbuddet.

"Hvis man læser udbudsmaterialet, står det jo ganske klart, at det er en opgave om fortsat videreudvikling og kodning af vores eksisterende system, vi beder om tilbud på. Så derfor er det da helt korrekt, at det ville være spild af alles tid at indsende et tilbud på salg af standardprodukter, uanset hvor meget erfaring man har med dem," udtaler hun.

Hun forklarer, at "vi har et unikt system, der er resultatet af flere års brugerdrevet innovation, fordi det hele tiden videreudvikles i takt med brugernes behov og ønsker".

"Og det er opgaven med at sikre denne fortsatte udvikling, vi har bedt om tilbud på, så vi også i fremtiden kan sikre brugerne en skræddersyet løsning til lige netop de aktuelle opgaver, de sidder med," slutter Helle Berg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.