Derfor er det offentlige en bøvlet it-kunde

To offentlige it-chefer er med nød og næppe sluppet afsted på en stor it-konference, hvor de lufter deres fascination og frustration over at være offentlig kunde i et it-slaraffenland.

På Citrix' store Synergy-konference i sidste uge i Barcelona med 4.500 deltagere er omkring 100 danske medarbejdere, partnere og ikke mindst kunder også med.

Blandt kunderne finder Computerworlds udsendte Region Nordjyllands it-drift og supportchef Klaus Larsen og regionens teamleder for den tekniske infrastruktur og servere, Tom Hansen, som udgør to tredjedele af en delegation fra regionen, hvor den sidste er tekniker Torsten Thomsen.

Men de tre var nær ikke kommet afsted til de lune himmelstrøg i Cataloniens hovedstad, da det åbenbart er svært for offentlige medarbejdere at få rejsetilladelse til egne, hvor temperaturen sniger sig op over 15 grader i oktober.

"Det koster nogenlunde det samme som at rejse til Barcelona som til København, men det er åbenbart nemmere som offentlig ansat at få lov til at tage til København end at rejse hertil, hvor vi skal have et 'go' højere oppe fra," bemærker Klaus Larsen smilende, inden han stikker næven frem til en hilsen.

Kender værten vældig godt
Ingen af de tre fra Nordjylland har haft tid til at kigge på Barcelonas Gaudi-inspirerede arkitektur, fare vild i den gotiske bydel eller se stranden, da programmet er stramt.

De er heller ikke som mange andre delegerede på konferencen ude og drikke vin om aftenen, hvor konferencedagenes mange indtryk bliver vendt, drejet og skyllet ned.

"Vi kan næsten ikke tillade os at tage imod et glas vin, og vi må slet ikke selv tilbyde, da vi ikke har nogen repræsentationskonto," lyder det fra Region Nordjyllands to udsendte chefer.

De to herrer er taget til Synergy-konferencen for at få et strategisk og tekniske indblik i eksisterende og fremtidige løsninger fra it-selskabet og værten Citrix, som de har en del produkter fra hjemme i deres nordjyske datacenter.

Deroppe finder man blandt andet XenServer og XenApp.

Regionen havde også tidligere rullet XenDesktop ud til en betydelig del af sine mange læger på sygehusene, da en diktafon-applikation dikterede at blive kørt på netop Citrix' fuldfede VDI-løsning.

"Vi fandt dog ud af efter et halvt års arbejde, at vi kunne afvikle vores diktafon-app over XenApp, og så tog vi XenDesktop ud af ligningen," forklarer driftschef Klaus Larsen og nævner i samme åndedrag, at regionen sparede en faktor to - faktor fire medregnet redundans - på sin hardware i den forbindelse.

Fildeling er en no-brainer
At tage til en konference i Barcelona giver indspark af den karakter, så de regionale it-folk fra Nordjylland kan komme videre i deres interne arbejdsgange.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.