Artikel top billede

Vurdering: Windows 8 vil markere slutningen på Microsoft OS

Windows 8 vil markere slutningen på en tid, der har været domineret af Microsofts store systemsystemer, mener fremtrædende direktør.

Microsofts kommende styresystem, Windows 8, vil markere slutningen på Microsofts markeds-dominerende serie af Windows-styresystemer.

Det mener Marc Benioff, der er stifter af og direktør i cloud-firmaet Salesforce, der er en konkurrent til Microsoft på markedet for cloud-baserede økonomistyrings-systemer.

Marc Benioff mener, at øget konkurrence og alternative muligheder inden for de kommende år vil gøre, at Microsoft vil drosle ned for udviklingen af flere Windows-versioner.

Marc Benioff mener, at lanceringen af Windows 8 vil være begivenhed, der får CIO'erne til at sætte sig ned og overveje, om de skal fortsætte med Windows eller komme i gang med alternativer.

Han peger på, at en standard-frase i CIO-kontorerne for nogle år siden var "Windows 7's opgraderings-cyklus."

"Men vi kommer ikke til at høre om Windows 8's opgraderingscyklus. Jeg siger det ikke som en stor og aggressiv udmelding rettet mod Microsoft. Det er bare virkeligheden i nutidens it-miljøer," siger han.

Han mener, at Windows er blevet 'irrelevant,' og at grundlaget for Microsofts store styresystemer i de kommende år vil bliver undermineret af næste generations trådløse LTE-netværk.

De vil ifølge Marc Benioffs mening bane vejen for det helt store cloud-gennembrud.

"Vi er der ikke helt endnu. Vi kan ikke sige, at alting er baseret helt på en heterogen klient eller på LTE eller på cloud. Men vi er som industri på vej til dette nye, spændende sted," siger han.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Anmeldere lunkne: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt.

Derfor fravælger erhvervslivet Windows 8.

Windows 8 er fed - men bliver næppe populær.

Windows 8: Få svar på de mest brændende spørgsmål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.