Mærsk Data køber fuld kontrol med Acure

Mærsk Data har købt resten af Acure, som arbejder med it til sundhedssektoren, deriblandt portalen sundhed.dk. Sælger er medstifterne i EOS Gruppen.

Mærsk Data har købt de resterende 30 procent af aktierne i Acure, som udvikler elektroniske patientjournaler og står for teknikken bag den offentlige sundhedsportal.

Sælgeren er EOS Gruppen, hvis nu 37-årige medstifter Jørn Larsen for knap to år siden var primus motor bag stiftelsen af Acure.

Med en fortid i A.P. Møller henvendte han sig til Mærsk Data, da EOS-selskabet Medfork begyndte at få flere og flere kunder fra sundhedsvæsenet til sine objektorienterede it-systemer.

Prisen oplyses ikke
De to selskaber stiftede sammen Acure, som i dag har 60 fastansatte og 30 tilknyttede konsulenter, dels fra Mærsk Data og dels fra EOS Gruppen.

- Men nu er min mission fuldført, siger Jørn Larsen om salget.

Hverken han eller Mærsk Data oplyser dog, hvad det har kostet Mærsk Data at købe EOS Gruppen ud af Acure.

- EOS er blevet mere solidt ved denne handel, og jeg sikrer begge selskaber på denne måde, er Jørn Larsens eneste kommentar til spørgsmålet om beløbsstørrelsen.

Omsætning nær 100 millioner kroner
I tråd med den gældende politik i Mærsk-selskaberne oplyses omsætningen i Acure heller ikke, før de officielle regnskabstal foreligger, men direktør i Acure Johannes Møller anslår den til 100 millioner kroner i 2003.

Jørn Larsen skal fortsat drive en del af Acure-forretningen, samtidig med at han vil optrappe aktiviteterne i EOS Gruppen, som nu ikke længere har nogen aktiviteter inden for sundhedsområdet.

Datterselskabet Trifork var eksempelvis en af de første virksomheder, der gik stærkt ind i Java-programmering og har udviklet den eneste danske J2EE-applikationsserver, fortæller Jørn Larsen.

Acure vil også fremover trække på konsulenter fra EOS Gruppen.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.