Artikel top billede

Router-firma efter anklager: Vi spionerer altså ikke på dig

Selskab, der leverer løsninger til både TDC, Telenor, Telia og 3, svarer igen efter anklager om spionage.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Router-skandale under opsejling: Alvorlige huller

Det behøver I ikke at frygte.

Sådan er svaret fra kinesiske Huawei efter alvorlige anklager om, at selskabet er i stand blandt andet at stjæle informationer fra forskellige lande og fra kunderne og sælge disse informationer til de kinesiske myndigheder.

En rapport fra Pentagon har tidligere antydet, at Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær, ligesom der er blevet udtrykt frygt for, hvilken rolle et selskab som Huawei vil kunne spille ved eksempelvis en cyber-krig. 

Det kinesiske selskab har også oplevet at blive forhindret i at byde ind på at levere netværksløsninger til det amerikanske beredskab, ligesom de australske myndigheder har haft en lignende debat om Huawei som leverandør.  

Huawei arbejder med alt fra netværksteknologier og -services til cloud computing, IP-telefoni, tele-presence, smartphones og tablet-pc'er.

Selskabet er specielt i de senere år for alvor rykket ind i vesten og er også til stedet i Danmark både som smartphone- og router-leverandør.

John Suffolk, Huaweis globale cyber security officer, har nu ifølge Threatpost frigivet en længere skriftlig udtalelse, hvor han afviser beskyldningerne.

"Vi har aldrig skadet nogen nation eller haft intentioner om at stjæle nationale efterretninger, virksomheds-hemmeligheder eller at bryde personlig privacy, og vi vil aldrig støtte eller tolerere sådanne aktiviteter, ligesom vi heller ikke vil støtte nogen enhed fra noget land, som ønsker, at vi skal fortage aktiviteter, der ville blive dømt ulovlige i noget land."

Derfor må Huawei forsvare sig

Beskyldningerne mod Huawei er blandt andet blevet fremlagt i den amerikanske kongres, hvor medlemmer har rejst spørgsmål om risiko for industrispionage og spionage mod offentlige myndigheder.

Det er en højst usædvanlig situation, at en virksomhed af Huaweis størrelse, er nødt til at komme med sådanne afvisninger.

I det seneste regnskab lød omsætningen på omkring 165 milliarder kroner, og overskudet i omegnen af 25 milliarder. Huawei har 110.000 ansatte.

Herhjemme leverer Huawei blandt andet modems til Telenor, Telia 3 og TDC, ligesom kinesierne også leverer fiber-løsninger til TDC.

Men skal man tro det kinesiske selskab, skal man altså ikke frygte, at selskabet sælger informationer fra Danmark videre til anden side.

"Huawei gør ikke og vil ikke støtte, se igennem fingre med eller udføre aktiviteter, der har til hensigt at indhente følsomme informationer relateret til noget land, firma eller individ, ligesom vi heller ikke tillader, at vores teknologi bliver brugt til illegale formål," skriver John Suffolk fra Huawei ifølge Threatpost.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Router-skandale under opsejling: Alvorlige huller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere