Artikel top billede

Medie: Ikke nogen Service Pack 2 til Windows 7

Microsoft kommer formentlig ikke med nogen Service Pack 2 det uhyre populære Windows 7. Se her, hvad det kan komme til at betyde.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Microsofts Windows 7 angribes som aldrig før

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

Mens alle i disse dage taler om det spritnye Windows 8, så er det som bekendt stadig Windows 7, der er udgangspunktet for den daglige it-drift i langt de fleste virksomheder.

Skulle du gå rundt og vente på den næste Service Pack til Windows 7, kommer du formentlig til at vente længe.

Microsoft har nemlig slet ikke tænkt sig at komme med en Service Pack 2 til denne version af det 26 år gamle styresystem.

The Register hævder i hvert fald, at kilder tæt på Microsofts udvikler-team, der står bag servicepakkerne, fortæller, at der ikke er planer om en Windows 7 SP2.

Vil stadig blive opdateret

Det betyder naturligvis ikke, at Microsoft ikke fortsat vil komme med mindre opdateringer og rettelser til Windows 7, men hvis det er sandt, er der altså ikke flere store, samlede opdaterings-pakker på vej.

Service Pack 1 blev frigivet i februar 2011.

Ifølge The Register kom SP2 til Windows XP omkring tre år efter den oprindelige lancering af systemet, mens Vistas SP2 kom to år efter lanceringen.

Windows 7 blev frigivet i efteråret 2009, hvilket nu er tre år siden. 

Mens man naturligvis altid kan installere Microsofts opdateringer og rettelser løbende, så er det smarte ved en Service Pack, at alle opdateringerne kan installeres samlet, så man sikrer, at maskinen er helt velsmurt på alle leder og kanter.

Det kan ikke mindst være praktisk i en tid, hvor mange it-afdelingerne kæmper med et stigende antal styresystemer, der skal supporteres.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere historien over for The Register.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Microsofts Windows 7 angribes som aldrig før

Så mange styresystemer skal du mestre i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere