Artikel top billede

Nokia er faldet fra smartphone-tinderne

Samsung sluttede tredje kvartal som verdens største smartphone-producent efterfulgt af Apple. Nokia var ikke engang på top fem.

Computerworld News Service: Nokia er ikke længere at finde blandt verdens fem største smartphone-producenter.

Det tilskrives af IDC hård konkurrence på verdensplan fra Samsung og Apple og fra producenter med stor vækst såsom Huawei i Kina, hvor Nokia var den dominerende spiller så sent som i tredje kvartal 2011.

Den finske mobilproducent lå i andet kvartal på tredjepladsen, hvad angår antal leverede smartphones.

Med hensyn til det samlede antal leverede mobiltelefoner mistede Nokia førerpositionen i tredje kvartal sidste år til Samsung, men var på daværende tidspunkt stadig foran Apple.

Men Nokia leverede kun 82,9 millioner enheder i tredje kvartal i år i forhold til 106,5 millioner i samme periode sidste år.

Smartphone vokser

I alt blev der i tredje kvartal i år leveret 179,7 millioner enheder i smartphone-markedet.

Det er 45,3 procent flere end de 123,7 millioner enheder, der blev leveret i samme periode sidste år, oplyser IDC.

Det samlede mobiltelefon-marked er på det sidste år vokset 2,4 procent, så der i tredje kvartal blev leveret 444,5 millioner mobiltelefoner.

Nokias overgangsperiode fra at bruge Symbian på sine smartphones til at bruge Windows Phone har i de sidste 18 måneder ifølge IDC givet selskabets konkurrenter mulighed for at løbe med større markedsandele.

Smartphone-markedet er dog stadig i sin vorden, så der er god plads til adskillige producenter med forskellige styresystemer heriblandt Nokia, tilføjer IDC.

Samsungs andel i smartphone-markedet var i tredje kvartal i år 31,3 procent.

I samme periode sidste år lå den på kun 22,7 procent.

Producenten leverede 56,3 millioner smartphones, hvilket skal sammenlignes med 28 millioner enheder i tredje kvartal sidste år.

Android-portefølje rykker

Samsungs vækst kommer ifølge IDC hovedsageligt fra selskabets "brede, dybe og opdaterede" Android-portefølje inklusiv topmodellen Galaxy S III, som var tilgængelig i hele kvartalet.

Selskabet fra Sydkorea har også annonceret modeller i mellemklassen og billigere heriblandt ATIV S med Windows 8.

Apple, der stadig er verdens andenstørste smartphone-producent, oplevede i tredje kvartal sin markedsandel stige til 15 procent fra 13,8 procent i samme periode sidste år.

Selskabet leverede 26,9 millioner enheder i kvartalet. Apples iPhone 5, som kun var på markedet en enkelt uge i tredje kvartal hjalp ikke desto mindre til at øge antallet af leverede smartphones, da der alene i denne ene uge blev solgt flere end fem millioner styks.

Salgstallene for den nyeste iPhone har tilsyneladende været upåvirket af introduktionen af Apples egen fejlbehæftede korttjeneste.

Også analysefirmaet Strategy Analytics har netop offentliggjort statistik om smartphone-markedet.

Ifølge tallene fra Strategy Analytics sluttede Samsung tredje kvartal med en andel af smartphone-markedet på 35,2 procent, mens Apples andel var på 16,6 procent.

Samsung leverede ifølge Strategy Analytics 56,9 millioner smartphones, mens Apple leverede 26,9 millioner.

De andre tre smartphone-producenter på IDC's top fem er Research In Motion, ZTE og HTC.

Det lykkedes lige nøjagtig kinesiske ZTE at skubbe HTC af fjerdepladsen hovedsageligt på grund af dens internationale differentiering og øgede salg i mange nye markeder.

HTC leverede kun 7,3 millioner smartphones i forhold til 12,7 millioner i samme periode sidste år.

Oversat af Thomas Bøndergaard
IT-JOB

Region Hovedstaden - Center for It, Medico og Telefoni

Stærk leder til agil it-organisation

Formpipe Software A/S

It-systemkonsulent til produktteam

Rigspolitiet (PET)

Atlassian og Java-udviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.