Artikel top billede

Børnenes IT-Fond nærmer sig store mål i pc-uddeling til børn

Fond er godt på vej til at realisere målsætningen om, at uddele to computere om dagen til udsatte unge.

Læs også:
Børnenes IT-Fond får millionbeløb

Anbragte børn får nye bærbare - se grejet her

Børnenes IT-Fond scorer en million kroner

Onsdag blev der uddelt to spritnye computere til Karina og Sabina, der bor ved opholdsstedet Home i Hundested.

Det sker som led i et projekt, hvor Børnenes IT-Fond uddeler computere til udsatte unge, som ikke selv har chancen for at anskaffe sig det dyrbare værktøj.

Fonden er nu godt på vej til at nå deres målsætning om at uddele to computere om dagen. I regnskabsåret 2011/2012 blev der uddelt én computer om dagen, eller hvad der svarer til 369 samlet set.

Det nuværende regnskabsår er langtfra slut, alligevel har Børnenes IT-Fond i år uddelt over 369 computere til udsatte unge.

I Danmark er der cirka 15.000 børn og unge, som er anbragt udenfor hjemmet på institution. En væsentlig del af disse børn og unge har begrænset computeradgang, fordi budgetterne ikke slår til.

Bag Børnenes IT-Fond står Børnerådet, IT-Branchen, Børnehjælpsdagen og IDG, der i fællesskab har søsat projektet.

Computeren er vigtigt skoleredskab

Computerne er et vigtigt redskab for de unge, fordi skolerne i dag benytter it i alle områder. Lektier, undervisning og generel information foregår primært gennem it.

"Alt foregår online. Så det er lidt besværligt, når man ikke har en computer," siger Sabine, der til daglig går på Handelsskolernes Grundforløb.

På opholdsstedet Home har seks af pigerne brugt to stationære computere til deling, når der skulle laves lektioner. Opholdsstedet har tidligere modtaget én computer fra fonden, og onsdag modtog Sabine og Karina deres helt egen bærbare-computer.

Sabine og Karina er enige om, at det er surt at sidde blandt andre elever i skolen, når du ikke har en computer.

"Jeg har lånt en computer, eller lavet mine afleveringer i hånden," siger Karina, som er studerende på HF.

Computeren er også et vigtigt redskab til at kommunikere med vennerne, og det er netop det sociale pigerne fokusere på, da computerne starters op for første gang.

"Vi skal da på Facebook," lyder det fra Sabine og Karina.

Læs også:
Børnenes IT-Fond får millionbeløb

Anbragte børn får nye bærbare - se grejet her

Børnenes IT-Fond scorer en million kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.