Artikel top billede

Microsoft til danskerne: Det ændrer Windows 8 for dig

Vi står midt i et paradigmeskift med brugen af it, mener Microsoft, der i dag forsøgte at overbevise danskerne om, hvem der skal levere fremtidens it-løsninger.

Læs også:

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Microsoft satser alt på massevis af ny software

"Vi teknologifolk styrede it-verdenen i mange år. Jeg tror, at de tider er forbi. Jeg kalder det den nye normal."

Sådan indledte den internationalt anerkendte forfatter, underviser og it-værksætter, hollandske Peter Hinssen, sin tale, da han tirsdag stod på scenen til en af de største it-lanceringsfester, der er set meget længe på dansk jord.

Microsoft præsenterede det nye Windows 8, den nye Office-pakke, Windows Phone 8 og en række andre softwarenyheder til disko-rytmer, røg og spotlights.

De omkring 2.200 fremødte til lanceringen i København blev bombarderet med mottoet "The new era of it," og ord som "paradigmeskift" blev spyttet ud fra scenen i ét væk. 

Microsoft forsøger nemlig at overbevise kunder og partnere om, at de skal investere i selskabets nye produkter, fordi de kan klæde deres respektive organisationer på til fremtiden.

"Der er fantastisk mange nye scenarier - både hvis man er forbruger, og hvis man er virksomhed. Derfor har Microsoft i dag den største lancering nogensinde," lød det fra Ole Kjeldsen, direktør for platform og udviklere i Microsoft Danmark.

Tiden er inde til en ny æra

Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark, satte ord på Microsofts ambitioner over for Computerworld.

"Vi har genopfundet Windows, og det har vi gjort, fordi teknologien er til det. Både softwaren og hardwaren er til det. Det er det, vi tror på."

"Man skal skal følge med udviklingen og man må ikke lade sig nøjes med," forklarede han tirsdag til Computerworld.

Peter Hinssen bakkede op om den præmis fra scenen, uden dog at nævne Microsofts produkter direkte.

"Glem teknologien, fokuserer på måden man bruger det på," sagde han og var dermed på linje med Microsoft, der med Windows 8 netop forsøger at understøtte nye brugsscenarier. 

Nye tider for it-afdelingen

Peter Hinssen, der blandt andet underviser på London Business School, pegede på, at 60 procent af os tager vores smartphones med i seng om aftenen.

"For mange er det den sidste ting, man ser på, inden man lægger sig til at sove, og den første, man ser på, når man vågner op."

Og ikke nok med det; det er i dag ikke kun de helt unge medarbejderne i virksomheden, der efterspørger nye dimser og smarte tjenester - også direktøren selv er en storforbruger af moderne it.

Det er den verden, Microsoft vil forsøge at understøtte med en stribe nye produkter.

Flagskibet er naturligvis Windows 8, men også den nye Office-pakke og nye versioner af alt fra Microsofts ERP-platform til CRM, Sharepoint, Lync, Windows Server og Windows Phone-styresystemet er selskabets våben i krigen mod de andre it-leverandører.

For at kunne vise alle mulighederne med de nye produkter til danskerne har Microsoft lejet en større lastbil, der i den kommende tid skal turnere rundt i landet, så man kan se alle de nye typer enheder, der nu rammer markedet med udgangspunkt i Windows 8, Windows RT og Windows Phone (se billedet).

Er Windows-æraen slut?

Mens der er mange, der deler Microsofts opfattelse af, at vi er på vej ind i en ny æra, er det stadig et åbent spørgsmål, hvilke it-leverandører der vil vinde og tabe på det skift.

På den netop offentliggjorte liste over de 10 strategisk vigtigste it-trends i 2013 fra Gartner, afspejler de første fire punkter netop afslutningen på den æra, hvor det var det velkendte Windows, der dominerede, og som man først og fremmest skulle forholde sig til som it-chef og it-afdeling.

Punkt et på listen er eksempelvis "kampen mellem de mobile enheder" og hele bruddet med Windows som the one and only i virksomhederne:

"Konsekvensen for it-afdelingen er, at æraen, der var domineret af pc'er med Windows som den eneste platform, vil blive erstattet af post-pc æraen, hvor Windows blot er et af mange miljøer, man skal kunne understøtte," skriver Gartner.

Det var dog ikke der, Microsofts arrangement i dag fokuserede.

I stedet blev der talt meget om, hvor vild væksten er inden for brugen af smartphones og tablet-pc'er i virksomhederne, og på, hvordan Microsoft med sine nye produkter kan være omdrejningspunktet for det paradigmeskift.

It skal genopfindes

Peter Hinssen satte i sin tale fokus på den stigende mængde web-tjenester, apps og data, vi skal forholde os til som forbrugere og it-folk.

"Problemet er ikke information overload. Problemet er, at vi ikke har de filtre, der skal til. Hvordan kan vi blive filtre?" spurgte han de it-professionelle i salen.

Han mener, at vi i langt højere grad skal se data som et aktiv end som en byrde.

"Mængden er ikke bare én mængde. Det er en massiv kilde til viden. Information er den nye valuta," lød budskabet fra Peter Hinssen.

Samtidig er it-afdelingen nødt til at komme ind i kampen i virksomhederne, hvor brugerne i stigende grad tage teten. 

"Der er ikke længere noget, der hedder forretningsstrategi og it-strategi. Hvis du ikke river væggen mellem de to ting ned, vil du ikke overleve den nye normal. Din virksomhedsstrategi vil blive meget mere flydende, og derfor er du nødt til at genopfinde it-afdelingen," mente Peter Hinssen.

Læs også:

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Microsoft satser alt på massevis af ny software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.