Artikel top billede

Apple tilbyder Motorola en dollar per Motorola-telefon

Apple giver Motorola Mobility et godt tilbud: En dollar per telefon, der kører med en Motorola-licens.

Computerworld News Service: Apple har tilbudt at betale Motorola Mobility, der er ejet af Google, op til én dollar per hardwareenhed for licens til patenter inden for mobilnetværk og Wi-Fi-teknologi.

Apples tilbud, der er offentliggjort i dokumenter indgivet til en domstol i sagen, kommer kun fem dage før patentsagen skal for retten.

Under domsforhandlingen forventes de to selskaber at argumentere om priser for licensering.

De omhandlede patenter anses for at være af afgørende betydning for UMTS, GPRS, GSM og 802.11-standarden, så Motorola Mobility er nødt til at licensere dem til sine konkurrenter på "retfærdige, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår."

Motorola Mobility kræver i udgangspunktet en royalty på 2,25 procent for hver hardwareenhed.

En dollar per dækket produkt

"Apple ville fremover være villig til at betale en retsligt pålagt rimelig pris på eller under én dollar per dækket produkt," skriver selskabet i beskrivelsen af sit tilbud.

"Denne pris anser Apple for at være passende efter omstændighederne for Motorolas portefølje af essentielle mobilnetværk- og Wi-Fi-patenter."

Apple skriver, at selskabet vil forsøge alle muligheder for appel, hvis retten pålægger selskabet at betale en højere pris end én dollar per enhed.

"Tag endelig ikke fejl, det er ikke, hvad Apple ønsker," skriver Apple om udsigterne til appelsager og yderligere juridisk tovtrækning.

Milliarder af dollar per år

"Men hvis domstolen pålagde for eksempel den pris, som Motorola søger, så ville det løbe op i milliarder af dollar per år. Det er flere gange mere end, hvad Apple betaler for selv væsentligt større patentporteføljer, der er essentielle for standarder."

Apple skriver, at hvis selskabet skulle betale den pris, som Motorola Mobility kræver, så ville de samlede omkostninger i løbet af nogle år overstige de i dagens kurs godt 72 milliarder kroner, som Google opkøbte Motorola Mobility for.

"Under sådanne omstændigheder kan Apple have brug for, at Motorola demonstrerer, at de angiveligt essentielle patenter faktisk er essentielle patenter og er så mange penge værd. Det er noget, Motorola endnu ikke har kunnet gøre med hvad, der antageligt er selskabets bedste patenter," skriver Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere