Artikel top billede

Apple tilbyder Motorola en dollar per Motorola-telefon

Apple giver Motorola Mobility et godt tilbud: En dollar per telefon, der kører med en Motorola-licens.

Computerworld News Service: Apple har tilbudt at betale Motorola Mobility, der er ejet af Google, op til én dollar per hardwareenhed for licens til patenter inden for mobilnetværk og Wi-Fi-teknologi.

Apples tilbud, der er offentliggjort i dokumenter indgivet til en domstol i sagen, kommer kun fem dage før patentsagen skal for retten.

Under domsforhandlingen forventes de to selskaber at argumentere om priser for licensering.

De omhandlede patenter anses for at være af afgørende betydning for UMTS, GPRS, GSM og 802.11-standarden, så Motorola Mobility er nødt til at licensere dem til sine konkurrenter på "retfærdige, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår."

Motorola Mobility kræver i udgangspunktet en royalty på 2,25 procent for hver hardwareenhed.

En dollar per dækket produkt

"Apple ville fremover være villig til at betale en retsligt pålagt rimelig pris på eller under én dollar per dækket produkt," skriver selskabet i beskrivelsen af sit tilbud.

"Denne pris anser Apple for at være passende efter omstændighederne for Motorolas portefølje af essentielle mobilnetværk- og Wi-Fi-patenter."

Apple skriver, at selskabet vil forsøge alle muligheder for appel, hvis retten pålægger selskabet at betale en højere pris end én dollar per enhed.

"Tag endelig ikke fejl, det er ikke, hvad Apple ønsker," skriver Apple om udsigterne til appelsager og yderligere juridisk tovtrækning.

Milliarder af dollar per år

"Men hvis domstolen pålagde for eksempel den pris, som Motorola søger, så ville det løbe op i milliarder af dollar per år. Det er flere gange mere end, hvad Apple betaler for selv væsentligt større patentporteføljer, der er essentielle for standarder."

Apple skriver, at hvis selskabet skulle betale den pris, som Motorola Mobility kræver, så ville de samlede omkostninger i løbet af nogle år overstige de i dagens kurs godt 72 milliarder kroner, som Google opkøbte Motorola Mobility for.

"Under sådanne omstændigheder kan Apple have brug for, at Motorola demonstrerer, at de angiveligt essentielle patenter faktisk er essentielle patenter og er så mange penge værd. Det er noget, Motorola endnu ikke har kunnet gøre med hvad, der antageligt er selskabets bedste patenter," skriver Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.