Artikel top billede

Intel: Her er fremtidens måde at styre dine fotos på

I fremtiden skal billeder og video med håndbevægelser i luften kunne trækkes ud over skærmkanten og over på væggen. Se her hvordan.

Computerworld News Service: Forskere fra Intel arbejder på en helt ny måde at vise billeder og videoer, som skal øge de sociale og samarbejdsmæssige aspekter.

"Det handler om at være i stand til at vise billeder af enhver slags på enhver overflade," fortæller Manny Vara, der er senior-teknologievangelist for Intel.

"Dette forandrer, hvordan vi interagerer med ting. Det gør vores billeder mere interaktive."

Stadig under udvikling

Den nye teknologi, der stadig er under udvikling, blev demonstreret ved Intels European Research & Innovation Conference i Barcelona i sidste måned.

Vara præsenterede projektet, der bærer navnet Display without Borders (Skærme uden grænser), med en bærbar, en Microsoft Kinect-sensor og en projektor.

Intel har ikke offentliggjort noget om, hvornår teknologien kan tænkes at komme i handlen.

Ved blot at bevæge fingeren kan billeder og video sømløst flyttes fra computerskærmen til stort set enhver nogenlunde jævn overflade såsom en skål, en bordoverflade eller en væg.

Med andre håndbevægelser og berøringer kan billederne omarrangeres, forstørres eller formindskes.

Med en let banken med fingeren kan man få videoer til at afspille.

Opfatter håndbevægelser

Vara forklarer, at sensorerne opfatter brugerens håndbevægelser, der tolkes som anvisninger.

Flere sensorer forbedrer oplevelsen.

"Den ved, hvornår du tager fat i et billede, og den ved, om billedet bevæges til højre elle venstre," tilføjer han.

Senere vil det blive sådan, at brugerne slet ikke behøver at berøre et givent billede eller en video for at flytte eller aktivere dem, fortæller Vara.

I stedet vil det hele blive gjort udelukkende med håndbevægelser i luften.

Selvom han regner med, at teknologien vil blive brugt af forbrugere til visning af fotos og video, så forestiller han sig også, at den kan finde anvendelse i erhvervslivet, hvor den kan gøre det lettere for medarbejdere at samarbejde for eksempel under møder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.