Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apples iPad under pres: Nye tablets kommer buldrende

Apples dominerende position på markedet for tablet-pc'er er under pres. Konkurrencen vil kun blive hårdere i den kommende tid.

Læs også:

Apples mægtige tablet-imperium kan ramle sammen

Apple skovler penge ind trods krisen: Så vildt er det

Lige siden den første iPad blev lanceret i starten af 2010, har Apple domineret tablet-markedet.

Sådan er det for så vidt stadig, men på det seneste har der været en tegn på, at Apples mægtige tablet-imperium går en kritisk tid i møde.

Forklaringen er, at både Android- og Windows 8/Windows RT-produkterne nu kommer buldrende.

I den seneste opgørelse over tablet-markedet i tredje kvartal 2012 kan man således også se, hvordan Apple er under stigende pres.

Ikke mindst Samsung og Amazon har godt gang i salget med deres Andriod-tablets.

Samsung har i forhold til tredje kvartal sidste år oplevet en vækst på hele 325 procent, så selskabet nu har en markedsandel på 18,4 procent.

Apple sidder nu på 50,4 procent af markedet.

I samme kvartal sidste år var markedsandelen ifølge IDC 59,7 procent, og siden den oprindelige iPad kom på markedet, har Apple være vant til at eje det meste af markedet.

De kommende måneder bliver afgørende

Analytikerne fra IDC peger på, at tredje kvartal i år har været præget af, at mange forbrugere ventede på en ny iPad Mini og en ny, forbedret udgave af den store iPad.

Nu, hvor de produkter er ude, står Apple stærkere i det kommende kvartal.

Samtidig er en sværm af Windows-tablets dog nu klar til kamp ude i butikkerne ved siden af Android-produkterne.

For bare et år siden var iPad i langt højere grad ene om at stjæle forbrugernes opmærksomhed.

"Konkurrenterne øger presset på markedslederen Apple," lyder det fra IDC.

"Med introduktionen af en række Windows 8 og Windows Windows RT-tablets har forbrugerne nu en tredje platform at vælge. Men priserne er kritiske inden for tablets, og Microsoft og partnerne vil få en hård tid med at vinde en del af forbrugernes penge med priser, der starter på 500 dollars," skriver IDC.

Apple kan dog trods den øgede konkurrence glæde sig over, at pengene fortsat vælter ind på salget af primært iPhones og iPads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Den amerikanske it-milliardær Chris Sacca skulle have været ambassadør i Danmark, men planerne blev ødelagt af Trump: “Ja, den er god nok. Jeg skulle have haft Rufus Giffords job"
Amerikanske Chris Sacca er milliardær og kendt som deltager i den amerikanske udgave af Løvens Hule, og hvis ikke Donald Trump havde vundet det amerikanske præsidentvalg, var han formodentligt blevet USA's ambassadør i Danmark.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.