Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Apples iPad under pres: Nye tablets kommer buldrende

Apples dominerende position på markedet for tablet-pc'er er under pres. Konkurrencen vil kun blive hårdere i den kommende tid.

Læs også:

Apples mægtige tablet-imperium kan ramle sammen

Apple skovler penge ind trods krisen: Så vildt er det

Lige siden den første iPad blev lanceret i starten af 2010, har Apple domineret tablet-markedet.

Sådan er det for så vidt stadig, men på det seneste har der været en tegn på, at Apples mægtige tablet-imperium går en kritisk tid i møde.

Forklaringen er, at både Android- og Windows 8/Windows RT-produkterne nu kommer buldrende.

I den seneste opgørelse over tablet-markedet i tredje kvartal 2012 kan man således også se, hvordan Apple er under stigende pres.

Ikke mindst Samsung og Amazon har godt gang i salget med deres Andriod-tablets.

Samsung har i forhold til tredje kvartal sidste år oplevet en vækst på hele 325 procent, så selskabet nu har en markedsandel på 18,4 procent.

Apple sidder nu på 50,4 procent af markedet.

I samme kvartal sidste år var markedsandelen ifølge IDC 59,7 procent, og siden den oprindelige iPad kom på markedet, har Apple være vant til at eje det meste af markedet.

De kommende måneder bliver afgørende

Analytikerne fra IDC peger på, at tredje kvartal i år har været præget af, at mange forbrugere ventede på en ny iPad Mini og en ny, forbedret udgave af den store iPad.

Nu, hvor de produkter er ude, står Apple stærkere i det kommende kvartal.

Samtidig er en sværm af Windows-tablets dog nu klar til kamp ude i butikkerne ved siden af Android-produkterne.

For bare et år siden var iPad i langt højere grad ene om at stjæle forbrugernes opmærksomhed.

"Konkurrenterne øger presset på markedslederen Apple," lyder det fra IDC.

"Med introduktionen af en række Windows 8 og Windows Windows RT-tablets har forbrugerne nu en tredje platform at vælge. Men priserne er kritiske inden for tablets, og Microsoft og partnerne vil få en hård tid med at vinde en del af forbrugernes penge med priser, der starter på 500 dollars," skriver IDC.

Apple kan dog trods den øgede konkurrence glæde sig over, at pengene fortsat vælter ind på salget af primært iPhones og iPads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere