Artikel top billede

Efter et milliardsalg og storstilet strategiskifte i anden it-virksomhed, indtræder Vagn Sørensen nu i endnu en it-bestyrelse.

Formand for både KMD og TDC: Sådan har jeg håndteret de store forandringer

Milliard-firmaet KMD et netop solgt til en kapitalfond, og TDC skal igennem en historisk strategiplan. For bordenden er Vagn Sørensen en travl bestyrelsesformand.

Læs også: KMD solgt: Her er den nye ejer

TDC dropper selskaber: Ny strategi

Danmarks største teleselskab har netop søsat en historisk strategiplan og for få uger siden blev it-giganten KMD solgt til en amerikansk kapitalfond.

For borden af begge selskabers bestyrelser sidder formanden, Vagn Sørensen.

Han sætter her et på ord på arbejdsprogrammet i de sidste måneder.

"Jeg har stort set altid et omfattende arbejdsprogram. I en bred portefølje som min, vil der på ethvert tidspunkt være selskaber, som står overfor en opgave udover det sædvanlige," forklarer Vagn Sørensen til Computerworld.

"TDC og KMD har været igennem en meget intensiv proces de seneste mange måneder og har krævet ekstra bevågenhed, men begge steder gør rutinerede og dygtige ledelser det let at være formand," lyder det rosende.

De administrerende direktører i KMD og TDC er henholdsvis Lars Monrad-Gylling og Carsten Dilling.

Inde i selskabers aktiviteter

Hvor meget er du som formand inde over de forskellige aktiviteter i selskaberne?

"Jeg er som formand mere inde i virksomhedens aktiviteter end gennemsnittet," forklarer Vagn Sørensen.

"Såvel TDC som KMD drives efter en private equity værdiskabelsesmodel med meget frekvent interaktion mellem bestyrelse og ledelse," forklarer han videre.

Eksempelvis blev KMD tidligere ejet af kapitalfonden EQT og er som nævnt netop blevet solgt til den amerikanske kapitalfond Advent International for et beløb, som inden salget blev gættet til at være i omegnen af syv milliarder kroner.

"Jeg kan som formand kun bidrage og være en god sparringspartner for ledelsen, hvis jeg er meget tæt på virksomheden," lyder det videre fra Vagn Sørensen om interaktionen.

TDC´s strategiplan løber over de næste år og indebærer blandt andet store ændringer hos datterselskabet Netdesign.

Men for Vagn Sørensen er der ikke udsigt til en tidlig og lang juleferie ovenpå de to store begivenheder i KMD og TDC.

Blandt andet er han indtrådt i endnu et it-selskabs bestyrelse.

Ingen planer om at puste ud nu.

Regner du med at kunne puste lidt ud nu?

"Nej, absolut ikke og det har jeg heller ikke noget behov for," forklarer Vagn Sørensen.

"Der pågår så meget spændende og afgørende for øjeblikket, som kræver min opmærksomhed."

"Blandt andet har jeg lige overtaget formandshvervet i endnu en it-virksomhed, UC4, med base i Østrig og USA," lyder det fra den travle bestyrelsesformand.

Vagn Sørensen har i øvrigt også bestyrelsesposter i store firmaer uden for it-branchen, som eksempelvis formandsposten hos FL Smidth A/S.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere