Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Efter et milliardsalg og storstilet strategiskifte i anden it-virksomhed, indtræder Vagn Sørensen nu i endnu en it-bestyrelse.

Formand for både KMD og TDC: Sådan har jeg håndteret de store forandringer

Milliard-firmaet KMD et netop solgt til en kapitalfond, og TDC skal igennem en historisk strategiplan. For bordenden er Vagn Sørensen en travl bestyrelsesformand.

Læs også: KMD solgt: Her er den nye ejer

TDC dropper selskaber: Ny strategi

Danmarks største teleselskab har netop søsat en historisk strategiplan og for få uger siden blev it-giganten KMD solgt til en amerikansk kapitalfond.

For borden af begge selskabers bestyrelser sidder formanden, Vagn Sørensen.

Han sætter her et på ord på arbejdsprogrammet i de sidste måneder.

"Jeg har stort set altid et omfattende arbejdsprogram. I en bred portefølje som min, vil der på ethvert tidspunkt være selskaber, som står overfor en opgave udover det sædvanlige," forklarer Vagn Sørensen til Computerworld.

"TDC og KMD har været igennem en meget intensiv proces de seneste mange måneder og har krævet ekstra bevågenhed, men begge steder gør rutinerede og dygtige ledelser det let at være formand," lyder det rosende.

De administrerende direktører i KMD og TDC er henholdsvis Lars Monrad-Gylling og Carsten Dilling.

Inde i selskabers aktiviteter

Hvor meget er du som formand inde over de forskellige aktiviteter i selskaberne?

"Jeg er som formand mere inde i virksomhedens aktiviteter end gennemsnittet," forklarer Vagn Sørensen.

"Såvel TDC som KMD drives efter en private equity værdiskabelsesmodel med meget frekvent interaktion mellem bestyrelse og ledelse," forklarer han videre.

Eksempelvis blev KMD tidligere ejet af kapitalfonden EQT og er som nævnt netop blevet solgt til den amerikanske kapitalfond Advent International for et beløb, som inden salget blev gættet til at være i omegnen af syv milliarder kroner.

"Jeg kan som formand kun bidrage og være en god sparringspartner for ledelsen, hvis jeg er meget tæt på virksomheden," lyder det videre fra Vagn Sørensen om interaktionen.

TDC´s strategiplan løber over de næste år og indebærer blandt andet store ændringer hos datterselskabet Netdesign.

Men for Vagn Sørensen er der ikke udsigt til en tidlig og lang juleferie ovenpå de to store begivenheder i KMD og TDC.

Blandt andet er han indtrådt i endnu et it-selskabs bestyrelse.

Ingen planer om at puste ud nu.

Regner du med at kunne puste lidt ud nu?

"Nej, absolut ikke og det har jeg heller ikke noget behov for," forklarer Vagn Sørensen.

"Der pågår så meget spændende og afgørende for øjeblikket, som kræver min opmærksomhed."

"Blandt andet har jeg lige overtaget formandshvervet i endnu en it-virksomhed, UC4, med base i Østrig og USA," lyder det fra den travle bestyrelsesformand.

Vagn Sørensen har i øvrigt også bestyrelsesposter i store firmaer uden for it-branchen, som eksempelvis formandsposten hos FL Smidth A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere