Artikel top billede

Efter storbrand: Sådan kom it-firma op at køre igen

Gode råd er dyre, når 1.500 kvadratmeter it-firma er gået op i røg. Se hvordan dansk it-firma kom på benene igen efter stor-brand.

Læs også: Stor brand sender dansk it-firma helt i knæ

Over 100 computere til test, 82 ansattes arbejdsplads og 1500 kvadratmeter it-firma gik op i røg i sommers for firmaet Netop Solutions A/S.

I to måneder måtte man køre på 50 procents kapacitet, men det krævede en kraftpræstation at komme på benene.

"Alt var ødelagt, men medarbejdere gjorde alt, hvad de kunne for at få det op og køre igen," siger CTO, Kent Madsen, fra Netop Solutions til Computerworld.

Branden opstod i firmaets lokaler i Rumæniens hovedstad, hvor der i sommer var op imod 40 grader, oplyser CTO'en.

Mistanken retter sig med anlæg

Mistanken er, da branden opstod uden for bygningen, at det var et airkondition-anlæg, der kan have antændt det hele.

"Vi havde naturligvis replikeret vores kildekode på vores kontor i Birkerød," fortæller Kent Madsen.

Men det er ikke sådan lige til at skaffe masser af computere at arbejde på på meget kort tid.

"Folk ligger jo ikke lige inde med mere end 200 computere," siger han.

De ansatte begyndte få dage efter branden - men måtte sidde hjemme, fandt små kontorer rundt om i byen og flere sad i 40 graders varme og arbejdede.

Gudskelov kom ingen personer til skade ved branden, som altså nævnes i selskabets kvartal-rapporteringen, da omsætning og indtjeningen er faldet i forhold til samme kvartal sidste år.

Læs også: Stor brand sender dansk it-firma helt i knæ
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere